December 11, 2019

Koleksi Testimoni Shaklee Collagen Powder




Tahukah anda? 
Kolagen Shaklee dah dijual bermula 15 April yang lepas selepas hampir 1 tahun menghilang :). Kepada yang dah biasa makan kolagen Shaklee, mereka sangat sukakannya kerana kesannya boleh dirasai seawal 14 hari apabila diambil secara konsisten setiap hari.

Amir kongsikan beberapa testimoni pengguna Kolagen Shaklee yang telah merasai kesan positif.

Testimoni Kolagen Puan Nadiah Suhaidi
Puan Nadiah Suhaidi aka Nadxoxo sendiri telah merasai kesannya dalam masa 2 minggu sahaja. Kulit muka makin cerah berbanding dulu dan makin anjal.

Testimoni Kolagen Puan Nana Macarona
Ini adalah Puan Nana Macarona, beliau terkena sunburn apabila balik dari New Zealand. Apa yang beliau buat ialah ambil kolagen Shaklee secara konsisten setiap hari selama 1 bulan. Alhamdulillah, kulit muka dah makin cantik dan bersih. 

Testimoni Kolagen Puan Hasifah
Puan Hasifah pula mengalami masalah jerawat dan bekas parut di muka beliau. Pada awal penggunaan kolagen, kesan yang dirasai hanya sedikit sahaja. Tetapi selepas 3 minggu menggunakannya, kulit muka beliau dah makin baik dan cantik. Malah nampak makin cerah berbanding sebelum ini.








Untuk sebarang pertanyaan mengenai Kolagen Shaklee,
klik sahaja link disini atau gambar dibawah.



Continue Reading

Berpantang dengan Khidmat Fazrina Postnatal Care

Semalam hari last khidmat penjagaan pantang dari Fazrina Postnatal Care.

Nad pilih khidmat dari mereka sebab mudah.

Bergambar dengan CL Kak Ning

Firstly dari segi masa. CL (Confinement Lady) datang rumah jam 9 pagi, tak awal dan tak lambat sangat. So sempat lah tidur lebih sikit sebab malam berjaga sebab menyusu. CL balik dalam pukul 1. So 4 jam sahaja mereka di rumah kita, kita tak rasa terganggu kalau CL duduk rumah lama-lama, tapi settle semua benda yang perlu.

Secondly mudah sebab kita tak perlu pergi ambil dan hantar CL. Mereka pun memang cover area Bangi. Mereka ada driver untuk hantar dan ambil setiap hari.


Thirdly dari segi pakej yang ditawarkan. Ada banyak pilihan. Nak half day, full day, stay in, semua ada. Ada 2 pakej setiap option, ao total 6 pakej yang kita boleh pilih. Harga pun affordable. Nad pilih pakej seperti dalam gambar. Deposit untuk semua pakej cuma RM 500.

Fourthly, mereka ada ramai CL maksudnya mereka boleh cover ramai customer dalam satu masa.

Dari segi CL, juga Nad puas hati sangat.

CL yang di assign untuk Nad namanya Kak Ning.

Kak Ning orangnya cekap dan pantas buat kerja. Pandai urus masa untuk siapkan semua benda dalam masa 4 jam tu. Dimulakan dengan mandikan, urut, dan tuam baby, then uruskan air mandian herba Nad, urut, tungku, dan masak makanan pantang untuk lunch dan dinner sekali. Ada hari yang ada sauna dan juga scrub juga. Scrub coffee sedap gila bau diaaa nak-nak orang scrub kan 🤭

Koleksi Menu Berpantang Nad










Kak Ning juga rajin dan tak berkira. Walaupun banyak benda nak kena siapkan in 4 hours tu, if dia free dia akan tolong apa yang perlu. Contohnya tolong sapu-sapu, buang sampah, lipat kain, jemur kain, tolong masakkan untuk #TripleZ jugak, dan buatkan rempah untuk senang Abi masak bila-bila nak 😁

Mesin Sauna
Kak Ning orangnya lembut. Budak-budak mudah suka dan dengar cakapnya. Beliau dah macam ibu kita dah for 14 days ni. Lagipun umur dia pun beza 2 tahun je dari Ummi Nad. Tapi masih kuat dan gagah bekerja.

Mungkin sebab pengalaman tu juga, masakan Kak Ning sedap-sedap semuanya, macam masakan mak-mak. Selera Nad makan, biasanya licin la 😋 Ini juga bantu banyakkan susu, tapi berat badan pun turun 😁

14 days ni, Alhamdulillah rahim dah kecut elok, luka dah sembuh, dan susu pun banyak. Selain ikhtiar dengan pakej pantang yang bagus, of course Nad amalkan Set Bersalin dan Menyusu Shaklee 😊

Overall, Nad recommend Fazrina Postnatal ni. Mereka bukan cover area Bangi je, tapi satu Malaysia. Boleh tengok FB page or IG mereka for more info ya.

Minuman Vivix untuk tenaga dan cepatkan sembuh luka.

Antara supplemen yang Nad ambil setiap hari.

Continue Reading

YOUTH Hydrating Gel Mask

YOUTH Hydrating Gel Mask
YOUTH Hydrating Gel Mask

Yesss! Habis dah Hydrating Gel Mask ku. Get to open a new one ✨🤭

Ni kali kedua Maktang pakai mask dalam pantang 😅

Kurang masa nak belek muka. Asyik belek baby je 😁 Cuci muka pun kadang rasa tak berbaloi. Sebab muka asyik kena minyak urut je lepastu 🤣 Last-last tak cuci muka langsung. Apatah lagi skincare routine yang lain.

Baca : Penerangan Setiap Produk di Dalam YOUTH Skincare Dari Shaklee, Penjagaan Kulit Semulajadi dan Selamat

Ni dah tak diurut hari-hari, dapat banyak masa sikit. Cara nak cepat dapat kulit berseri balik, ialah dengan pakai mask ni. Itu yang Nad selalu buat kalau terskip skincare routine beberapa lama. Lepastu baru yakin balik tengok kulit sendiri 🤩

Nad masih ada stok Youth Masks dalam tangan.

Order / inquiries: https://nadiahsuhaidi.wasap.my/

Continue Reading

December 10, 2019

Pakej Bersalin di Hospital Pakar An Nur Bangi Terbaru Bermula November 2019

Pakej Bersalin di Hospital An Nur, Bangi

Alhamdulillah, wife selamat bersalin di Hospital An Nur, Bangi pada jam 9.38 pagi, 21 November yang lepas. Semuanya berjalan lancar dan 2 orang nurse bersama doktor Fatimah yang sangat baik dan juga peramah. 

Sebelum ini, wife ada tulis pengalaman check up di Hospital An Nur di bangunan baru. Ramai yang bertanya mengenai package bersalin disitu.

Hari ini, Amir share pakej bersalin yang kami sendiri ambil sewaktu bersalin baru-baru ini untuk rujukan kawan-kawan semua.

Ini adalah harga pakej bersalin di Hospital An Nur, Bangi ini bermula 11 November 2019. 





NORMAL DELIVERY FOR SIMPLE & UNCOMPLICATED CASE CHARGES INCLUDE

For Mother

  • 2 days & 1 night ward stay-in.
  • Professional fees for O&G Consultant including normal delivery charges and 2 consultations.
  • Labour Suite stay up to 12 hours.
  • Room, meals & nursing care.
  • Routine medical supplies for labour process.
  • Maternal monitoring during labour.
  • Basic take-home medication including vitamins, pain relief and stool softener. New!
  • 1 Physiotherapy session (postnatal exercise) New!


For Baby

  • Fetal monitoring during labour.
  • Neonatal screening by Paediatric Consultant.
  • Neonatal screening for blood group & Rhesus, G6PD and Thyroid Hormones
  • Routine newborn baby vaccination (Vitamin K, BCG & Hepatitis B - 1st dose).
Barisan doktor yang berpengalaman.


Kos Klinik Antenatal bermula dari RM80

Ini rupa bilik Single Deluxe kami

Ini dari sisi dari tingkap

Rupa bilik air


Bilik Single Standard



TERMS & CONDITIONS

  • Minimum three (3) antenatal checkups after 28 weeks with our O&G Consultants are required.
  • Eligibility of this package is subject to O&G recommendation based on mother's condition.  Kindly consult with your doctor.
  • Type of room is subject to availability during admission.
  • Special promotion is valid from 11 November 2019 until further notice.
  • This package starts from the day of delivery.
  • This package is only applicable for cash or credit card paying patients.
  • This package is only applicable for simple and uncomplicated delivery.
  • This package is not applicable for delivery of twins
  • This package is not applicable with any other promotions, discounts and/or privileges.
  • No refund will be given if patient is admitted less than the stipulated days as stated in this package.
  • Packages, prices and promotions are subject to change without prior notice.
  • An-Nur Specialist Hospital deserves the right to refer or transfer the patient due to maternity complication during delivery.
  • An-Nur Specialist Hospital deserves the right to discontinue or modify any Terms & Conditions of the package and promotion as deemed necessary without prior notice.
  • Deposit of RM1,500.00 is required and must be paid upon admission.
  • Administration cost of RM300.00 is non-refundable




ADDITIONAL CHARGES

  • Any complication during delivery is subject to extra charges or disqualification of entitlement to this package.
  • Pain management during labour (eg: Pethidine injection/Epidural).
  • Induction of labour.
  • Laboratory tests.
  • Additional medication.
  • Additional consultation visits
  • Vacuum and forceps are void of this package.
  • Caesarian procedure (3D2N) - starting from RM10,000.00
  • Emergency Caesarian procedure - starting from RM11,000.00
Semoga perkongsian ini dapat membantu semua untuk merancang bersalin di hospital An Nur, Bangi ini.
Continue Reading

December 06, 2019

Testimoni Vivix Selepas Bersalin

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin


Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Aeinna Musa

Ena nak kongsi pengalaman ena sendiri. Ada beza berpantang dengan set berpantang Shaklee bersama Vivix dengan tak. Dua-dua, ena dah rasa.

Masa berpantang anak first tak ambil apa-apa suplemen, luka bersalin lambat baik. Even sebulan dan lepas berpantang pon kadang-kadang datang lagi rasa ngilu tu.

Bila amal set berpantang Shaklee termasuk Vivix, dalam masa seminggu dah tak rasa apa-apa kat tempat jahit. Tapi Ena still jalan slow juga. Kena jaga juga.

Sendiri rasa pelik dan teruja bila luka cepat baik. Badan pun cepat recover, bertenaga, dan kulit pon makin berseri.
Ramai yang tegur, Ena tak macam baru lepas bersalin jer.

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Ainniah

Ain sempat perhabis vivix masa pantang, sebab tinggal sikit jer.

Ini first time ceasar, luka kat kulit cepat kering. Hari kedua husband tegur dengan terkejutnya.

"Dah cantum elok kulit, dan kering".

Masa tu juga first time pantang ambil zinc juga. Siapa-siapa nak bersalin terus suggest berpantang dgn vivix & zinc juga.

Risau juga sebab seminggu tu keluar masuk hosp (baby prem) & banyak sungguh bergerak sana sini. 

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Idayu

Saya bersalin baru ni pun emergency czer. Serius takut nak menghadapinya sebab tiada pengalaman czer.
Tekad beli vivix sebab baca pengalaman orang yang berpantang dengan vivix ni best.

Alhamdulillah luka cepat baik, tiada kesan pun luka tu, nampak macam garisan halus je sekarang. Pantang pun tak rasa macam bersalin czer, rasa macam bersalin normal ja. Lepas 3 minggu siap boleh mandikan dan menjaga kakak-kakak si baby (3 dan 2 tahun).

Doc pesan jangan angkat benda berat, haaa itu memang jaga sampai sekarang.


Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Indira

Saya anak 1st Ceaser tak kenal Shaklee lagi.

No 2 pun caesar , minum vivix , luka baik dalam 2 minggu , rasa cergas sangat-sangat. Orang tegur nampak macam tak pantang.

Masa yang 1st, luka bersalin ambil masa sebulan, baru nak baik.

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Shieda

Shieda masa 1st czer, pada usia hujung 20an, tak ambil vivix. Hanya ambil set berpantang dan add on zinc. Luka pun cepat sembuh dan kering.

Untuk 2nd czer, usia 30an. Shieda ambil Vivix. Masa tu, rasa sakit czer kedua lebih teruk dari yang pertama.
Tapi Alhamdulillah asbab ambil vivix rasa sakit tu kurang. Luka pun cepat kering. Badan pun rasa bertenaga sampai terlupa tengah pantang.

Untuk 3rd czer, Shieda baru lepas habis pantang ni. Ambil vivix juga sebab dah tahu sakit czer macam mana.

Pengalaman tak boleh lupa, czer ketiga ni muntah-muntah lepas czer. Sebelum ni tiada. Masuk makanan je muntah. Sampai menggigil tak bertenaga sebab makanan semua keluar. Doc dan nurse risau sebab nampak muka pucat sangat malam tu lepas 6 jam puasa.

Dan shieda memang ada talesmia. Hb memang low. Malam tu jugak ambil vivix dan esok pagi nurse cakap muka dah tak sepucat semalam. Luka pun cepat kering dan baik

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Syahida

Syida pun berpantang dengan set hamil shaklee fullset masa anak pertama dan kedua. Cumanya anak kedua syida add on vivix. Orang memang tegur cergas dalam pantang.

Ena datang lawat Syida masa anak kedua cakap muka tak pucat langsung macam bukan tengah pantang. Luka dalam 2 minggu dah baik dan tak sakit dah. Syida bersalin normal kedua-dua anak.

Masa bersalinkan anak kedua ni, luka kena jahit banyak sikit banding anak pertama sebab doktor terpaksa gunting, sebab baby dah lemas time tu.

Berminat dengan Vivix? Hubungi Nad di 012-2295680 atau klik je icon Whatsapp di sebelah kiri blog ni ok? :)


Love,
Nadiah Suhaidi
Pengedar Sah Shaklee
012-2295680
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara
MSE Legacy Sdn Bhd

Continue Reading

December 04, 2019

7 Kebaikan Kolagen Untuk Tubuh Badan Kita

7 Kebaikan Kolagen Untuk Tubuh Badan Kita
7 Kebaikan Kolagen Untuk Tubuh Badan Kita
Sebelum ini, kami ada kongsikan apa itu kolagen? Belum baca lagi? Tak mengapa, Amir kongsikan linknya disini.


Dah tahu berkaitan kolagen, Amir nak kongsikan pula 7 kebaikan kolagen untuk badan kita


7 Kebaikan Kolagen Untuk Badan Kita

  1. Menganjalkan Kulit.
    • Kolagen membantu menjadikan kulit kita lebih tegang, anjal dan lembut termasuk muka dan tangan.
  2. Meningkatkan Pergerakan.
    • Kolagen menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang. Orang yang aktif bersukan digalakkan mengambil kolagen agar sendi-sendi mereka tidak mudah cedera.
  3. Rambut Subur
    • Kolagen menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur, lebat dan makin bersinar.
  4. Menegangkan
    • Kolagen membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.
  5. Mencerahkan
    • Kolagen mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata.
  6. Melembapkan
    • Kolagen membantu melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka.
  7. Anti-Penuaan
    • Kolagen membantu mengecilkan lian pori-pori yang kelihatan, menghilangkan kedutan dan garis halus pada muka.
Testimoni Shaklee Collagen Powder: Ketatkan Lutut Yang Longgar

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Kolagen Shaklee,
klik sahaja link disini atau gambar dibawah.


.
Continue Reading

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Murah Untuk Ahli Baru

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Murah Untuk Ahli Baru
Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Murah Untuk Ahli Baru

Promosi Jom Shaklee 2019

Shaklee menawarkan 5 set promosi istimewa untuk anda yang ingin menjadi ahli baru Shaklee. Semuanya akan mendapat FREE Membership dan ditawarkan dengan harga jimat 10% dari harga ahli sedia ada!

Boleh pilih sama ada anda mahu Prenatal Set/Postnatal Set/ Twin Pack Vivix / Youth Starter Pack / Daily Essential Set. Teruskan membaca untuk penerangan lebih lanjut.

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Murah Untuk Ahli Baru

5 pilihan set Jom Shaklee Set adalah seperti berikut:



#1 Promosi Jom Shaklee : Prenatal Set

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Murah Untuk Ahli Baru

#2 Promosi Jom Shaklee : Postnatal Set

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Murah Untuk Ahli Baru

 #3 Promosi Jom Shaklee : Twin Pack Vivix

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Murah Untuk Ahli Baru

Dalam promosi ini ada 2 botol Vivix. Biasanya set ini berharga RM 760 untuk ahli / RM 950 untuk bukan ahli Shaklee. Tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 684 all in!

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 370!

Jimat sangat kan!

Dengan pengambilan Vivix secara konsisten, inshaAllah ia dapat membantu badan kekal cergas dan bertenaga, malah wajah juga akan nampak lebih muda. Vivix ini sesuai sangat untuk diri sendiri, pasangan, ibu bapa, atuk nenek kerana ia sangat bagus untuk kesihatan menyeluruh.

Apa itu Vivix? Baca: Info Produk Vivix Shaklee

Adakah Vivix benar-benar berkesan? Baca: Testimoni Vivix

#4 Promosi Shaklee Welcome Set: YOUTH

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Murah Untuk Ahli Baru
Promosi Jom Shaklee - Youth Starter Pack

Kalau anda baru nak cuba YOUTH Skincare, ini adalah masa yang sesuai!

Biasanya harga set ini ialah RM 680 untuk ahli / RM 850 untuk bukan ahli Shaklee, tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 612 all in!

Ada 4 produk di dalam set ini:

  • YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • YOUTH Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream (Light)

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 340!

Baca: Koleksi Testimoni YOUTH Skincare dari Pemenang Pertandingan YOUTH Stars

#5 Promosi Jom Shaklee: Daily Essential Set

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Murah Untuk Ahli Baru


Jika anda baru nak mencuba supplement Shaklee, atau nak mula buat business Shaklee dengan kami, kami syorkan anda grab promosi ini. Dalam set ni, anda dapat 6 Produk Best Seller Shaklee dengan harga lebih jimat dari harga ahli!

Untuk permulaan, anda boleh mencubanya sendiri. Apabila anda sudah rasai keberkesanannya, bolehlah mula berkongsi dengan ahli keluarga dan kawan-kawan pula :)

Terdapat 6 produk di dalam Welcome Set Daily Essential:

  • ESP
  • Vita C
  • Omega Guard
  • VitaLea Iron Formula (Multivitamin)
  • B Complex with Folic Acid
  • Vivix

Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390!

Berminat dengan promosi ini? Klik icon Whatsapp di sebelah kiri blog ini :)
Baca: 2 Cara Jadi Ahli Shaklee.
Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.