August 16, 2019

Pregnant ke 4, ada Cyst/Fibroid?

Gambar Cyst semasa mengandung anak ke 4

“Share lah Nad. Ramai ibu mengandung ada cyst / fibroid”

Begitulah respon kawan Nad, seorang doktor perubatan bila dapat tahu cyst Nad masa pregnancy kali ni kecut in 6 weeks.

Baiklah, ini pengalaman Nad. Nad akan kongsikan apa ikhtiar Nad untuk kecutkan cyst.

Pregnancy kali ke-4 ni berbeza sungguh dari yang sebelum-sebelum ni. Tak pernah pun ada cyst masa pregnant atau tak pregnant. Kali ni Allah nak bagi Nad pengalaman tu. Alhamdulillah. Bolehlah kongsikan dengan kalian kan 😊

Masa pregnant 8 weeks, doktor detect ada cyst. Size around 2 cm. Doktor yang check up dan sonographer both cakap tak perlu risau, sebab cyst ni biasanya kecut dalam 2 minggu.

Checkup 12 weeks, cyst makin membesar lagi 1 cm. Hati dah tak keruan. Tapi doktor kata masih ok lagi. As long as bawah 5 cm.

Esoknya, Nad mula add on 1 biji GLA Complex to the supplement routine (Set Hamil Shaklee).

GLA Complex Shaklee
2 weeks after that, checkup dan scan, Alhamdulillah ada perkembangan positif, dah makin kecil cyst nya! Nad teruskan lagi supplements Set Hamil Shaklee + GLA Complex.

4 weeks kemudian, checkup, dah takde terus dah cyst tu 🥰

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Terima kasih Allah. Lega rasa hati.

Baby pun berkembangan seperti usianya 💕

Sejak confirm cyst dah tak ada, Nad stop GLA Complex dan teruskan dengan Set Hamil Shaklee macam biasa.

Details tentang Set Hamil Shaklee dan items di dalamnya, boleh baca di blog:


Moga bermanfaat untuk anda yang mengalami isu seperti Nad ni ya ❤️
Continue Reading

August 15, 2019

Bahaya Beli Supplement Tiruan Secara Online

Bahaya Beli Supplement Tiruan Secara Online


Tahukah anda sekarang ini banyak supplement tiruan dijual secara online? Bahaya ke tak beli Supplement Tiruan Secara Online ini?


Menurut Malaysian Dietary Supplement Association (MADSA), pihak mereka telah memberi amaran tentang bahaya membeli supplement tiruan secara online tanpa melalui pengedar yang sah. MADSA juga telah maklumkan perkara ini kepada Kementerian Kesihatan Malaysia kerana ia memberi kesan buruk kepada pengguna supplement tiruan ini.


Perkara ini juga berlaku di luar negara. Seperti Amazon.com, mereka telah remove semua unathorize seller supplement dan mewajibkan kepada semua customer mereka supaya membeli produk supplement terus kepada syarikat atau agen yang berdaftar sahaja.


Proses ini mengambil masa yang lama untuk pihak berkuasa menangani penjualan supplement tiruan di pasaran. Apa yang boleh kita lakukan adalah berkongsi maklumat dan educate prospek/customer kita tentang kelebihan membeli supplement dengan agen yang sah.


Untuk pengetahuan anda, setakat ini ada 28 syarikat berdaftar dengan MADSA yang diiktiraf bahawa supplement mereka ini selamat digunakan. Boleh klik link ini untuk lihat senarai ahli MADSA. https://madsa.org.my/members-listing/

Jadilah pengguna yang bijak, jangan perjudikan kesihatan anda dengan barangan tiruan.

Continue Reading

Testimoni Youth : Jeragat

Testimoni Youth : Jeragat
Testimoni Youth : Jeragat
Sejak 2017, kulit Ummi Nad start jadi macam gambar di sebelah kiri tu. Kulit Ummi Nad sebelum ni cerah dan tak bermasalah sangat.

Mungkin asbab makan ubat TB, dan kesan pemakaian skincare yang claim semulajadi tapi tak berapa semulajadi, dia jadi macam tu. Pakai skincare tu pula ada lah dalam 30 tahun. Memang setia dan konsisten sungguh Ummi Nad ni.

Birthday Ummi Nad tahun lepas, Nad hadiahkan Youth Skincare yang masa tu baru je dilancarkan.

Memang ambil masa skit bila pakai skincare yang totally semulajadi, bebas 1500 bahan kimia bahaya, dan ambil masa 8 tahun R&D ni.


Along the way tu, banyak juga cabaran. Nad kena beri motivasi pada Ummi Nad supaya terus konsisten dan believe in Youth Skincare. Almaklumlah skincare baru untuk Ummi selepas 30 years.

Orang kata jeragat ni susah sangat nak hilang kan?


Alhamdulillah now berbaloi dah semuanya. March 2018 - now guna Youth. Molek dah kulit Ummi. Sekata dan cerah 🥰

Slowly, but surely


Continue Reading

Erti Korban Sebenar



Hari ini, Amir terinspirasi dengan kisah seorang Ustaz ini korbankan 100 ekor lembu atas nama beliau sendiri di lebih 3 buah negara yang memerlukan. Bila dicongak, nilai korban beliau sahaja melebihi RM300 ribu ringgit.

Beliau ditemuramah untuk berkongsi apakah rahsia beliau hingga sanggup berkorban sebegitu banyak di hari yang mulia ini.

Satu yang beliau sebut iaitu erti perngorbanan. Maksudnya berikan yang terbaik dari hasil yang kita dapat. Masa nak beri itu, biar sampai hati ini berdebar-debar. Sebagai contoh, kita ada seribu ringgit di dalam tangan. Bila kita sedekah seringgit, hati kita tidak terkesan sebab tahu masih ada banyak lagi yang tinggal.

Tapi bila kita derma RM500 atau RM800 sekali gus. Hati kita mesti berdebar-debar kan? Betul ke kita nak bagi sebanyak itu, walhal kita cuma ada RM1,000 sahaja.

Based on pengalaman Ustaz ini sendiri, bila dia sedekahkan atau korbankan yang terbaik buat orang lain. Allah gantikan dengan lebih banyak lagi hinggakan duit dalam akaun beliau tak berkurang. Pelaburan dan bisnes beliau bertambah maju lagi.

Itu yang beliau maksudkan dengan erti "korban". Tambah beliau lagi, usah risau pasal harta yang dikorbankan itu kerana janji Allah itu pasti. Setiap ringgit yang kita "korban" kan itu akan diganti balik dengan nilai 700 kali ganda.

Semoga kita semua dapat berkorban dengan berikan yang terbaik diatas jalan Allah. Insyaallah, kita semua akan berjumpa di syurga kelak kata Ustaz.
Continue Reading

August 14, 2019

Kelebihan Qailullah

Kelebihan Qailullah
Kelebihan Qailullah
"Take a nap whenever you are able to"

Pernah dengar ayat ini? Tak pernah?

Amir nak kongsikan satu penemuan yang menakjubkan mengenai "lelap sebentar" di siang hari.

Menurut kajian Neuroscience mendedahkan bahawa lelap sebentar di waktu tengahhari dapat meningkatkan daya ingatan, meningkatkan "alert", meningkatkan prestasi, dan memulihkan kualiti tidur malam yang hilang.

Dalam islam pula, ia menjadi amalan sunnah Rasulullah untuk lelap sebentar sebelum waktu solat Zuhur. Ia dipanggil Qailullah (tidur siang) dimana kita digalakkan lelap beberapa minit sebelum masuk waktu solat Zuhur atau selepas makan tengahari hingga awal Asar dengan kadar masanya antara 10 hingga 30 minit sahaja .

Waktu paling afdhalnya ialah dalam tempoh setengah jam sebelum masuk waktu solat Zuhur. Dan sebelum lelap tu, disunatkan untuk kita berniat

"Aku tidur sebentar kerana hendak bangun beribadah tengah malam ini, kerana Allah Ta’Ala."

Sabda Rasulullah:
“Memakan sahur itu boleh memberi kekuatan untuk berpuasa pada siang hari dan Qailullah (tidur sekejap) pada siang hari (sebelum Zuhur) boleh memberi kekuatan untuk Qiamullail.”
(Hadis Riwayat Ibnu Abbas).

Jum kita sama-sama mencuba mengamalkan sunnah Qailullah ini secara istiqamah. Ambillah sebahagian kecil waktu rehat tengahari dengan memilih untuk tidur sebentar sama ada di pejabat, tempat kerja atau di dalam kereta.

Semoga kita semua mendapatkan keberkatan dalam setiap usaha kecil ini. Insyaallah.
Continue Reading

Adik Beradik Cuba Youth Mask

Bila adik beradik pakai Youth Masks berjemaah 😁


Dah betul-betul kena topup stok Clay Mask ni. Dah nak licin 😂

Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 2 mencuba Clay Mask. 
Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 2 mencuba Hydrating Gel Mask



Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 3 mencuba Clay Mask

Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 4 mencuba Clay Mask

Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 4 mencuba Hydrating Gel Mask


Youth Clay Mask dah nak habis


Untuk maklumat lanjut mengenai Youth Mask, boleh hubungi Nad di no 012-2295680 atau klik sahaja gambar dibawah.


Continue Reading

Akibat Beli Shaklee di Lazada

Hari ini, sudah ramai mula berniaga online sebagai side income dan ada juga yang buat secara full time. Ada yang jadi agen dropship, jadi agen syarikat, ada yang jadi stokis dan sebagainya.

Cabaran besar agen jualan produk diantaranya ialah E-Commerce yang menyediakan platform yang mudah bagi peniaga kecil untuk mula berniaga. Tetapi kesan buruk terhadap agen jualan produk yang boleh Amir lihat sendiri ialah Perang Harga. Produk yang sama, tapi harga berlainan dari setiap peniaga di E-Commerce.

Gejala Perang Harga ini, menyebabkan ada peniaga terpaksa turunkan harga tidak munasabah tapi menjual produk yang rosak atau sudah expired. Yang rugi sudah pasti customer dan termasuk juga agen lain yang berniaga secara jujur.

Benda ini banyak terjadi kepada ramai agen lain termasuk owner produk yang bertungkus lumus menghasilkan produk mereka, kemudian ada orang cuba beli secara pukal dan jual murah di E-Commerce. Sales yang besar, akan membawa komisen yang besar. Ini membuatkan segmen market untuk produk tersebut rosak teruk dan ada agen lain yang tak boleh cari makan kerana customer nak beli harga murah di E-Commerce. Dato' Alif Syukri juga mengamuk bila dia tahu ada orang jual produk beliau dengan murah (bawah harga yang disyorkan) di E-Commerce ni.

Bagaimana pula hukumnya dalam Islam?
Ustaz Zaharuddin ada kongsikan yang Islam melarang kita merosakkan nilai market kerana kita telah membuatkan agen lain rugi dan dalam masa yang sama, mereka telah melanggar peraturan atau akta yang Syarikat keluarkan termasuklah menjual barang tidak berkualiti kepada customer (menipu).

Akibat Beli Shaklee di Lazada
Akibat Beli Shaklee di Lazada

Salam sis..saya beli dekat lazada esp dan vivix..barang da sampai

harini tapi dah expired 3 bulan yang lalu..boleh makan lagi ke..lagi satu.kalau saya pos dekat sis boleh tak sis claim dekat branch..saya dah komen dekat lazada tapi seller tak ada respon..saya harap sis sebagai agent shaklee bertanggung jawab dengan kes saya..duit saya dah habis banyak sis..

Pagi ni, Amir kongsikan satu screenshot dari Customer agen lain yang mengadu bahawa dia ditipu oleh peniaga di E-Commerce kerana membeli barang expired. Nilai barang yang dibeli melebihi RM600. Bukan nilai yang sikit yer.

Ceritanya bermula apabila Customer tersebut bertanya harga dengan agen ini, tapi tidak jadi membeli kerana beliau merasakan harga itu mahal berbanding di E-Commerce. Selepas beliau rasa tertipu dengan peniaga tadi, beliau cuba mendapatkan pertolongan dari agen sebelum ini untuk membantu mendapatkan haknya balik. Agen tersebut telah laporkan pada upline dan juga company.

Kalau ada prospek compare harga dengan E-Commerce, kita seeloknya jangan terus pi marah mereka. Mungkin prospek tidak tahu akibat membeli selain agen. Kita bantu educate mereka supaya hak mereka terjaga.

Shaklee keluarkan notis supaya jangan beli produk di E-Commerce

Jadilah pengguna bijak dan agen yang bertanggungjawab, bila dua-dua happy. Baru rezeki mudah nak masuk. Insyaallah.

Anda dapat sesuatu? Kongsikan dengan kawan-kawan yang lain.


Continue Reading

August 13, 2019

Beach is Peace

Beach is peace ❤️

Alhamdulillah, 1st day raya berjaya juga bawa Triple Z ke Pantai Bukit Kluang. Dah janji dengan diorang ni nak pergi main di pantai kalau balik rumah Tok Bah.

Lihat lah bertapa happy nya mereka ni bila jumpa pantai. 

Syok lepas mandi, dapat makan aiskrem

Ziyad baring macam atas tilam jer

Abi & Ziyani buat kolam

Zahin pun buat kolam sendiri

Gambaran sebenar


Seronok Ziyani sambil baring atas pasir


Ziyani masukkan pasir dalam cawan

Abi pun nak bergambar juga




Continue Reading

Organizer Bag


Organizer Bag
Organizer Bag
Mudah guna organizer ni. Letak baju-baju yang licin. Contohnya

✅ Baju raya satu family + butang Baju Melayu
✅ Blouse, seluar, jubah dan shawls (pakaian jalan-jalan Nad)
✅ Swimsuits + goggles + sunscreen

So takdelah berterabur bila buka balik bag.

Selain tu, ada jugak yang jenis macam zipper bag tu, dapat sekali bila beli set ni. Nad letak barang-barang kecil. Contohnya

✅ Pakaian dalam
✅ Stokin + anak tudung + arm socks

So senang nak cari dan nampak kemas je 🥰

Organizer Bag
Organizer Bag beli di Shopee
Murah pun murah. RM 11.80 dapat 6 pcs. Beli kat Shopee je. Harga lagi murah pun ada. Contoh set ada dalam gambar kedua.

Organizer Bag Youth
Organizer Bag Youth
Bila travel jugak, Youth Skincare mesti tak tinggal. Tu Nad bawa full set, muat bag Youth tu.

✅ Cleanser
✅ Toner
✅ Eye cream
✅ Moisturizer SPF 50
✅ Serum
✅ Radiance C plus E
✅ Night Cream
✅ Clay Mask
✅ Gold Mask

Organizer Bag Youth
Rupa dalam Organizer Bag Youth
Siap masuk benda-benda lain lagi yang berkaitan.

So bila sampai je ke destinasi, just buka ikatan beg tu dan dah jadi bekas simpan atas meja solek. Tak berterabur.

Dapat tengok barang tersusun pun satu terapi kan 🥰

Continue Reading

August 08, 2019

Coaching Downline

Inilah downline Nad. Panggilan dia Lea.

Waduh waduhh busy sungguh harini.

Sepagian jadi anak murid. Sepetangan jadi cikgu. Hehe.

Petang tadi coaching bakal leader, Alea Hassan kat ofis.

Good girl Arissa
Beliau bawa anak daranya, Arissa. Ummi bawa Ziyani. Ummi dengan Mama Arissa coaching, Ziyani dengan Arissa main sama-sama. Colouring, main lari-lari. Arissa ngekor je Kakak Ziyani 😂 Seronok ja depa. Mudah urusan Ummi dan Mama Alhamdulillah.

Buah tangan Anggur
Sambil main, coaching, sambil makan grapes yang Mama Arissa bawa. Thank you! 🍇
Continue Reading

Testimoni Youth Clay Mask

Testimoni Youth Clay Mask


”Ummi jadi Zombie” kata Ziyani 🤣

Setelah 2 hari berturut-turut keluar rumah coaching, harini kita pakai full face Youth Clay Mask. Kasi sedut keluar semua kekotoran yang dah hinggap di pores kita.

Yes, confirm pores tepi hidung dah kecik!

Dannn, pores kat dagu jugak dah kecik la 😍😍😍

Alhamdulillah!

Yang kat hidung ni ada progress cuma lambat sikit banding tempat lain. Almaklumlah, situ selalu jadi mangsa ditekan-tekan dengan besi dah lama before this 😂

Nanti InshaAllah dia pun join pores kecik InshaAllah.

Lepas basuh muka, kulit rasa smooth sangat!

And ada rasa cerah skit la rasa lately ni 😁😁 Mungkin sebab rajin pakai Gold Mask jugak ❤️

Promo masih on bulan ni. Cepat try, cepat dapat kesan InshaAllah 💕

Hubungi Nadiah

Continue Reading

August 06, 2019

Larangan dari Rasulullah kepada Jemaah yang tidak menjaga kebersihan diri.


Masa solat Magrib di surau, Amir terbau bau rokok yang kuat bercampur dengan bau minyak atar di sebelah Amir. Terganggu sekejap fokus semasa solat sebab bau yang kurang menyenangkan.

Amir teringat ada 1 hadis dari ceramah ustaz berkaitan dengan larangan dari Rasulullah kepada jemaah yang tidak menjaga kebersihan diri.

Sabda Rasulullah S.A.W

"Barangsiapa yang memakan biji-bijian ini, yakni bawang merah, bawang putih dan kurrats -sejenis daun bawang-), maka janganlah ia mendekati masjid kami, kerana malaikat merasa terganggu dengan hal (bau) yang membuat manusia terganggu."

[HR.Muslim ]

Jadi, sama-sama kita lebih peka kepada bau mulut atau badan kita jika kita kerap menunaikan solat secara berjemaah kerana ia dapat menjaga kekhusyukan solat kita serta orang lain, di samping menjaga silaturrahim sesama jemaah. Adalah lebih baik jika kita elakkan makan makanan berbau atau menghisap rokok sebelum solat bagi mengurangkan bau kurang enak pada badan.

Wallahualam


Continue Reading

August 05, 2019

Promosi Vivix 7 botol

Promosi Vivix 7 botol
Promosi Vivix 7 botol
Kelmarin, on the way ke Melaka, sempat register new member. Guna phone je kat website Shaklee. Order beberapa vitamin. Shaklee poskan.


Semalam, balik dari Melaka, dapat order promo Vivix 7 botol dan other Shaklee products dari seorang ahli Shaklee under Nad. Beliau sekeluarga memang guna Shaklee. Dari supplements, Youth Skincare, dan Get Clean (pencuci organik). Total belian harga ahli RM 2.6K ++ semalam saja 🤩 Yang ni duduk di Bangi. Nanti kami akan hantar terus je rumah beliau.

Harini pun Alhamdulillah receive orders dari ahli Shaklee under yang lain. Belian ratus-ratus juga. Orderkan secara online. Shaklee pos. Mudahnyaaa lahai.


Tak pernah lagi so far buat bisnes Shaklee ni tak ada sales sejak start pada tahun 2012 sampai sekarang. Yang penting kita tetap share dengan konsisten. Permintaan sentiasa ada 😊

Syukur Alhamdulillah juga untuk customers yang baik-baik belaka ❤️

Sempat lagi berceloteh Makyong ni sebelum tidur. Hehe. Baru sampai rumah. Sambil landing atas katil betulkan pinggang sambil share kat sini ha 😁

Sat lagi ambil Ostematrix macam biasa barulah tak lenguh pinggang, tak kejang kaki pregnant ni. Bangun pagi tak liat, membuang pun lancar InshaAllah.


Ok dah dah 😂

Selamat Malam kawan-kawan. Assalamualaikum 💕
Continue Reading

Set Hamil Shaklee untuk Pregnancy Anak ke 4

Minuman pagi ESP dan Performance Drink
Minuman pagi ESP dan Performance Drink
Setiap hari, pagi-pagi lagi perut dah berkeriuk, Makyong pergi dapur minum ESP + Performance Drink. Tapi harini Makyong bersiap dulu then minum ESP dalam kereta sebab ada coaching kat luar harini.

Lepas makan berat, Makyong makan Set Hamil Shaklee yang lain-lain.


✅ Vitalea with Iron
✅ Vitamin C
✅ B Complex
✅ Omega Guard

Set Hamil Shaklee untuk Pregnancy Anak ke 4
Set Hamil Shaklee untuk Pregnancy Anak ke 4

Pastu sebelum tidur Nad akan ambil Ostematrix.

Apa fungsi vitamin-vitamin ni? Details tentang Set Hamil Shaklee dan items di dalamnya, boleh baca di blog kami ni ya 😊


Happy Monday semuaaaa 💕


Continue Reading

Kisah Pokok



Ada sebuah kisah dimana seorang Tukang Kebun ini, menanam dua anak pokok jenis yang sama. Dia ingin mencuba 1 teori tentang cara penjagaan kedua-dua anak pokok tadi.

Anak pokok pertama disiram secara rutin setiap pagi dan petang. Manakala anak pokok kedua hanya disiram setiap dua hari sekali. Begitulah dia menjaga kedua-dua pokok itu sehingga ia mula membesar.

Beberapa bulan kemudian, Si Tukang Kebun tadi ingin menguji kekuatan akar anak pokok yang ditanamnya dahulu. Dia menarik keluar pokok pertama yakni pokok yang tidak pernah lupa disiram air setiap hari. Tidak sampai seminit, akar pokok itu tercabut dari dalam tanah. Sungguh mudah.

Kemudian, dia cuba pula mencabut pokok kedua. Namun, agak sukar kerana akarnya begitu kuat mencengkam ke dalam tanah. Pekebun itu perlu mengalirkan sekuat tenaga untuk menariknya keluar. Hanya setelah beberapa minit, barulah ia tercabut.

Mengapa pokok yang yang selalu disiram dan tumbuh subur lebih lemah berbanding pokok yang dianaktirikan?

Begini, pokok pertama sejak mula dimanjakan dengan air sehingga akarnya tidak pernah berusaha untuk masuk lebih jauh ke dalam tanah. Akarnya lemah dan rapuh.

Manakala pokok kedua pula kerana mendapat jumlah air yang sedikit, akarnya terpaksa berusaha lebih keras mencari sumber air hingga ia bergerak jauh ke dalam tanah. Secara tidak langsung ia menjadikan akarnya lebih kuat kerana berjuang untuk terus hidup.

Erti kata lain, kita perlu berusaha keras terlebih dahulu sebelum menunggu dengan harapan mendapat sesuatu dari orang lain. Dengan usaha keras tadi, Insyaallah kita akan lebih mudah berjaya.

Jangan biarkan diri kita sentiasa dimanjakan dan hanya tahu mengharap tanpa berusaha, sebaliknya belajar untuk berjuang agar tumbuh menjadi orang yang kuat.

Anda dapat sesuatu?
Continue Reading

Promosi Shaklee Ogos 2019

Promosi Ogos 2019
Promosi Vivix

Bulan Ogos ini, Shaklee bermurah hati apabila buat promosi bukan 1 atau 2. Tapi mereka bagi 5 promosi skali gus. Promosi yang pertama adalah item exclusive iaitu Vivix yang banyak manfaatnya.

1. Pembelian Twin Pack Vivix (2 botol) akan dapat diskaun 5%, penjimatan RM47.50 setiap set.
2. Pembelian 6 botol Vivix akan dapat FREE 1 botol vivix. Penjimatan sebanyak RM475!!

2. Promosi Julai 2019 (Youth Mask)


Ini adalah produk Youth terbaru dari Shaklee, baru sahaja launch bulan ini.  Setiap pembelian Youth Mask (2 item, Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask), anda akan dapat 
  • FREE Youth Facial Brush
  • FREE Youth Organza Bag
  • FREE Youth Mask Usage Guide.
Detail penggunaan Youth Mask ada Amir sharekan dalam post sebelum ini, atau boleh klik link dibawah ini.

Baca : Youth Mask (Produk Baru)

Baca: 10 Testimoni YOUTH Skincare Shaklee Untuk Mereka Yang Berusia 40an 50an 60an 70an 80an

3. Promosi Youth Welcome Set

Youth Starter Welcome Set

Kalau anda yang nak baru nak cuba YOUTH Skincare, ini adalah masa yang sesuai!

Biasanya harga set ini ialah RM 680 untuk ahli / RM 850 untuk bukan ahli Shaklee, tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 612 all in!

Ada 4 items di dalam set ini:

  • YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • YOUTH Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream (Light)

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 340! 😱😍

Baca: Koleksi Testimoni YOUTH Skincare dari Pemenang Pertandingan YOUTH Stars

4. Promosi Vivix Welcome Set

Promosi Vivix Welcome Set
Ada yang sedih sebab terlepas Promosi Vivix pada bulan Feb hari tu. Jangan kecewa sebab Shaklee tawarkan Promosi Vivix Welcome Set untuk bulan ini. Yeay! Bulan ni ada Promo VIVIX yang best!

Dalam promosi ini ada 2 botol Vivix. Biasanya set ini berharga RM 760 untuk ahli / RM 950 untuk bukan ahli Shaklee. Tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 684 all in!

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 370! 😱😍
Jimat sangat kan!

Dengan pengambilan Vivix secara konsisten, inshaAllah ia dapat membantu badan kekal cergas dan bertenaga, malah wajah juga akan nampak lebih muda.

Vivix ini sesuai sangat untuk diri sendiri, pasangan, ibu bapa, atuk nenek kerana ia sangat bagus untuk kesihatan menyeluruh! ❤️

Baca: Testimoni Vivix

5. Promosi Daily Essential Welcome Set

Promosi Daily Essential Welcome Set
Siapa yang baru nak mencuba supplement Shaklee, atau nak mula buat business Shaklee dengan kami, Amir syorkan anda grab promosi ini. Dalam set ni, anda dapat 6 Produk Best Seller dengan harga yang berbaloi!

Anda boleh mencubanya sendiri terlebih dahulu dan bila sudah rasa keberkesanannya.

Boleh la start share dengan ahli keluarga dan kawan-kawan pula.

6 produk dalam Promosi Daily Essential Welcome Set ini :-

✅ ESP
✅ Vitamin C
✅ Omega
✅ VitaLea Multivitamin
✅ B Complex Folic Acid
✅ VIVIX

Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390! 😱😍
Berminat nak tahu lebih lanjut tentang promosi bulan ini
klik sahaja gambar dibawah untuk hubungi Nad ya :)


Continue Reading

July 26, 2019

Kisah Ladang Anggur Roger Barnett



Kisah Ladang Anggur Roger Barnett
Ini ladang Anggur Roger Barnett di Napa Valley
 Masa tahun 2014, Amir dan delegasi Shaklee Malaysia hadir ke conference di Long Beach, California. Ceo Shaklee, Mr Roger Barnett berkongsi sebuah kisah mengenai ladang anggur beliau di Napa Valley. Beliau teruja beli ladang anggur disitu sebab dikatakan anggur dari California antara yang terbaik.

Delegasi Shaklee Malaysia baru tiba di perkarangan ladang Anggur Roger Barnett
Jadi, beliau beli rumah ladang bersama ladang anggur yang luas. Banyak investment dilakukan dari baja, penjagaan, benih, dan pelbagai lagi sebab excited memiliki ladang anggur sendiri.

Selepas 1 musim, beliau lihat ladang anggurnya tidak menjadi. Anggur dari ladang jiran semua berbuah lebat dan banyak. Lalu, Mr Roger cuba mendapatkan pendapat dari orang yang mahir dalam bab penanaman anggur ni.

Rupanya, benih anggur yang digunakan tidak sesuai dengan tanah disitu. Itu sebab hasil dia tak sama dengan jiran yang lain. Beliau tak putus asa dan teruskan menanam anggur semula mengikut nasihat orang tadi.

Inilah CEO Shaklee, Mr Roger Barnett. Orang yang sempoi. Siap tolong ambilkan gambar.
Ia ambil masa 8 tahun untuk menghasilkan ladang yang menghijau dan cantik seperti dalam gambar dibawah. Dan untungnya delgeasi Shaklee Malaysia merupakan group pertama yang datang ke rumah ladang Mr Roger ini. SID Shaklee US sendiri pun tak sampai lagi.

Point yang Mr Roger nak sampaikan ialah fokus pada bisnes kita sendiri. Jangan lihat bisnes orang lain sebab permulaaan kita tak sama. Setiap orang mempunyai kekuatan yang tersendiri. Belajar dari mentor atau orang yang pakar supaya kita dapat jimatkan masa dan kos untuk dapatkan hasil yang lumayan.

Inilah mentor kami, Master Firdhaus dan Master Iffah menghadiahkan tanda penghargaan buat Mr Roger Barnett.
Terima kasih kepada Team S2U Families yang sudi share gambar mereka dari sana. Seronok lihat suasana ladang anggur Mr Roger. Rasa tenang jer.
Continue Reading