June 11, 2019

Positive Feedback Pengguna Youth Mask

Setelah 10 hari Youth Mask dilancarkan, ramai yang sukakan produk terbaru Youth ini kerana ia memberi kesan positive dalam masa yang singkat. Even Amir sendiri juga telah merasainya selepas pakai pertama kali. Cuma Amir guna Purifying Clay Mask untuk kulit yang berminyak.

Lepas dah bersihkan muka tu, Amir pakai Youth Toner untuk tutup balik ruang-ruang pori yang terbuka selepas bermasker. Rasa lembut jer kulit muka dan bersih.

Amir pakai Youth Mask 




Ini adalah Video Testimoni Youth Mask dari beberapa orang yang telah merasai kesannya.

Baca : Cara Penggunaan Youth Mask

Untuk maklumat lanjut mengenai Youth Mask, boleh hubungi Nad di no 012-2295680 atau klik sahaja gambar dibawah.



Continue Reading

June 10, 2019

Cara Penggunaan Youth Mask



UNTUK KULIT BERMINYAK/ MUDAH BERJERAWAT

PURIFYING CLAY MASK


DETOKS DAN MEMBERSIHKAN
Secara semulajadi menyahtoksin dan membersihkan kulit dengan campuran tiga jenis tanah liat yang kaya dengan mineral, serbuk arang yang halus dan abu gunung berapi dari Pulau Jeju yang bersih di Lautan Pasifik.

Rumusan ini menyerap dan menyingkirkan bahan pencemar, kotoran, dan sebum berlebihan untuk membantu meminimumkan penampilan liang pori, untuk kulit yang lebih licin tanpa menghakis atau mengeringkan kulit.

UNTUK KULIT KERING
HYDRATING GEL MASK


Manjakan kulit dengan kelembapan yang mendalam serta melegakan, untuk kulit yang segar dan terhidrat. Gel emas ini padat dengan asid hialuronik, jus daun aloe, dan gabungan pelbagai herba seperti Centella Asiatica dan ekstrak Chamomile yang memberikan kesegaran dan kelembapan yang berpanjangan untuk kulit yang lebih berseri.


CARA PENGGUNAAN
GUNAKAN SEKALI ATAU DUA KALI SEMINGGU

LANGKAH 1
Sapukan pada wajah yang bersih, elakkan kawasan mata dan bibir.

LANGKAH 2
Biarkan selama 10 minit.

LANGKAH 3
Bilas dengan air atau lap dengan kain basah perlahan-lahan.


Video Penggunaan Youth Mask




Untuk maklumat lanjut mengenai Youth Mask, boleh hubungi Nad di no 012-2295680 atau klik sahaja gambar dibawah.




Continue Reading

Manfaat Omega-3 yang Tidak Disangka

Selain daripada kesihatan jantung, asid lemak Omega-3 juga diketahui menyokong kesihatan kita dalam pelbagai cara. Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana anda boleh memanfaatkan nutrien penting ini.

Tulang Lebih Kuat dan Sendi Lebih Sihat

Semakin berusia, penghasilan tulang rawan iaitu sejenis tisu penghubung untuk kelembutan sendi anda berkurangan, menyebabkan sendi menjadi sakit dan radang.

Omega-3 menyokong dengan:
• Bertindak sebagai fungsi anti-radang untuk mengurangkan keradangan dan kesakitan.
Meningkatkan penyerapan kalsium bagi mengoptimumkan kekuatan tulang untuk menyokong pergerakan.

Mengekalkan Kesihatan Mata

Retina anda mengandungi asid dokosaheksaenoik (DHA) yang diperlukan untuk pengecaman visual. Omega-3 menyokong dengan:
Mengekalkan tahap optimum DHA yang diperlukan untuk penglihatan mata yang sihat.
Membantu penyaliran cecair intraokular yang betul dari mata, mengurangkan risiko tekanan mata yang tinggi dan glaukoma.

Meningkatkan Sistem Imun

Keradangan yang berpanjangan akibat tekanan, diet atau faktor gaya hidup boleh merosakkan tisu anda yang membawa kepada kemerosotan dan bengkak.

Omega-3 menyokong dengan:
Mengurangkan keradangan dengan mengurangkan reaksi keradangan.
EPA dan DHA meningkatkan fungsi sel darah putih untuk menghasilkan antibodi, menghalang jangkitan dan virus untuk meningkatkan sistem imun anda!

Fungsi Otak Lebih Sihat dan Mood Lebih Baik

Adakah anda tahu bahawa membran dan sel otak anda diperbuat daripada lemak penting? Ia merupakan bahan penting untuk membina otak anda, Omega-3 menyokong dengan:

Mengurangkan keradangan di otak dan meningkatkan penghantaran mesej dari satu sel otak ke sel yang lain.
Mengawal paras kortisol iaitu hormon stres. Ia membantu meningkatkan mood anda supaya anda berasa lebih baik.

Berat Badan Yang Sihat

Satu kajian menunjukkan bahawa minyak ikan meningkatkan keberkesanan senaman dalam usaha untuk menurunkan berat badan. Omega-3 menyokong dengan:

Merangsang enzim yang mengangkut lemak di mana ia boleh digunakan untuk tenaga.
Meningkatkan kelajuan metabolisme supaya anda membakar lebih banyak lemak dan kehilangan lebih banyak berat badan.

Continue Reading

June 02, 2019

Promosi Shaklee Jun 2019 & Produk Baru!


Bulan ini, Shaklee tawarkan beberapa Promosi Hebat diantaranya ialah 
2 produk Supplement (Zinc Plus dan Omega Guard) bersama dengan produk terbaru Youth.

1. Promosi Jun 2019 (Zinc Plus & Omega Guard)


Dengan setiap pembelian 3 botol Zinc Plus, anda dapat 1 botol secara PERCUMA (Jimat RM45)
atau
anda boleh beli 3 botol Omega Guard, dengan diskaun 5% (Jimat RM16)

Kelebihan Zinc Plus
Zinc Plus ini mempunyai beberapa keistimewaannya yang tersendiri diantaranya ialah

  • 15mg Zink/ hidangan.
  • Membekalkan 100% nilai harian
  • Berasaskan tumbuhan.
  • Tiada bahan berasaskan haiwan.
  • Diekstrak dari fermentasi glukosa dari jagung.
  • Menjadikannya kurang rasa logam, pahit dan rasa kelat.
  • Kadar penyerapan yang tinggi berbanding zink sintetik!
  • Sesuai untuk semua orang dewasa.
  • Diformulasikan tanpa Alfalfa.

Kelebihan Omega Guard
Kelebihan Omega Guard diantaranya ialah,

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi.
OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda.
Minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

2. Promosi Jun 2019 (Youth Mask)

Promosi Youth Mask
Ini adalah produk Youth terbaru dari Shaklee, baru sahaja launch bulan ini.  Setiap pembelian Youth Mask (2 item, Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask), anda akan dapat 
  • FREE Youth Facial Brush
  • FREE Youth Organza Bag
  • FREE Youth Mask Usage Guide.
Detail penggunaan Youth Mask ada Amir sharekan dalam post sebelum ini, atau boleh klik link dibawah ini.

Baca : Youth Mask (Produk Baru)

3. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Promo ini untuk siapa?
  • Yang sudah menjadi ahli
  • Yang sudah expired keahlian Shaklee
  • Yang belum pernah menjadi ahli Shaklee.

Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat Free YOUTH Travel Set & Travel Case yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini!



Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case:

  • Ringan, tak perlu bawa the whole set
  • Cantik dan unik
  • Mudah dibawa ke mana-mana
  • Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)
  • Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botol
  • Didatangkan bersama beg lutsinar juga
  • Tidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau

So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab Shaklee kata 'selagi stok masih ada' ;)

Good news untuk yang belum lagi jadi ahli Shaklee atau yang keahliannya sudah expired, apabila anda membeli set ini, automatik anda akan dapat FREE Membership Shaklee, bermakna anda cuma perlu bayar set ini pada harga ahli iaitu RM 1,340. Sebagai ahli, ada kelebihan lain lagi iaitu dapat cashback RM 100!

Baca: 10 Testimoni YOUTH Skincare Shaklee Untuk Mereka Yang Berusia 40an 50an 60an 70an 80an

Youth Travel Set & Case

Seterusnya, Shaklee menawarkan Promosi Welcome Set untuk anda yang belum menjadi ahli Shaklee mahupun yang sudah expired keahlian.

Untuk Welcome Set ini, Shaklee menawarkan 3 set iaitu:

  • Youth Welcome Set
  • Vivix Welcome Set
  • Daily Essential Welcome Set

4. Promosi Youth Welcome Set

Youth Starter Welcome Set

Kalau anda yang nak baru nak cuba YOUTH Skincare, ini adalah masa yang sesuai!

Biasanya harga set ini ialah RM 680 untuk ahli / RM 850 untuk bukan ahli Shaklee, tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 612 all in!

Ada 4 items di dalam set ini:

  • YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • YOUTH Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream (Light)

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 340! 😱😍

Baca: Koleksi Testimoni YOUTH Skincare dari Pemenang Pertandingan YOUTH Stars

5. Promosi Vivix Welcome Set

Promosi Vivix Welcome Set
Ada yang sedih sebab terlepas Promosi Vivix pada bulan Feb hari tu. Jangan kecewa sebab Shaklee tawarkan Promosi Vivix Welcome Set untuk bulan ini. Yeay! Bulan ni ada Promo VIVIX yang best!

Dalam promosi ini ada 2 botol Vivix. Biasanya set ini berharga RM 760 untuk ahli / RM 950 untuk bukan ahli Shaklee. Tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 684 all in!

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 370! 😱😍
Jimat sangat kan!

Dengan pengambilan Vivix secara konsisten, inshaAllah ia dapat membantu badan kekal cergas dan bertenaga, malah wajah juga akan nampak lebih muda.

Vivix ini sesuai sangat untuk diri sendiri, pasangan, ibu bapa, atuk nenek kerana ia sangat bagus untuk kesihatan menyeluruh! ❤️

Baca: Testimoni Vivix

6. Promosi Daily Essential Welcome Set

Promosi Daily Essential Welcome Set
Siapa yang baru nak mencuba supplement Shaklee, atau nak mula buat business Shaklee dengan kami, Amir syorkan anda grab promosi ini. Dalam set ni, anda dapat 6 Produk Best Seller dengan harga yang berbaloi!

Anda boleh mencubanya sendiri terlebih dahulu dan bila sudah rasa keberkesanannya.

Boleh la start share dengan ahli keluarga dan kawan-kawan pula.

6 produk dalam Promosi Daily Essential Welcome Set ini :-

✅ ESP
✅ Vitamin C
✅ Omega
✅ VitaLea Multivitamin
✅ B Complex Folic Acid
✅ VIVIX

Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390! 😱😍
Berminat nak tahu lebih lanjut tentang promosi bulan ini
klik sahaja gambar dibawah untuk hubungi Nad ya :)



Continue Reading

June 01, 2019

YOUTH™ Mask (Produk Baru)


YOUTH™ Mask (Produk Baru)
YOUTH™ Mask (Produk Baru) 
Cepat. Efisien. Menenangkan. Apabila anda menggunakan YOUTH™ Mask (Produk Baru) ini merupakan antara tiga manfaat yang anda akan dapat dan banyak lagi. Direka untuk anda, YOUTH™ Mask (Produk Baru) membantu menangani masalah kulit sambil menawarkan banyak nutrien yang bermanfaat kepada kulit supaya anda kelihatan lebih muda, jelita.

Purifying Clay Mask
DETOKS DAN MEMBERSIHKAN
• Menyahtoksin dan membersihkan kulit dengan campuran tiga jenis tanah liat yang kaya dengan mineral, serbuk arang yang halus dan abu gunung berapi dari Pulau Jeju yang bersih di Lautan Pasifik.
• Menyerap dan menyingkirkan bahan pencemar, kotoran, dan sebum berlebihan untuk membantu meminimumkan penampilan liang pori, kulit yang lebih licin.
• Untuk kulit berminyak/kulit jenis berjerawat.

Hydrating Gel Mask
MENGEMBALIKAN SERI WAJAH
• Melega dan menyegarkan untuk kulit segar dan berseri.
• Melembapkan kulit dengan asid hialuronik, jus daun aloe, dan gabungan pelbagai herba seperti Cantella Asiatica dan ekstrak Chamomile.
• Untuk kulit kering.

Bila Hendak Digunakan?Spa Wajah Pantas, Bila-Bila, Di Mana Sahaja!


Detoks Kulit Anda
Selepas seharian terdedah kepada pencemaran, gunakan Purifying Clay Mask untuk membuang kekotoran.

Dapatkan yang Terbaik daripada Keduanya!
Gunakan Purifying Clay Mask pada zon-T dan Hydrating Gel Mask pada bahagian pipi.

Kekalkan Kelembapan Sepanjang Hari
Penghawa dingin boleh menjadikan kulit anda kering. Legakan kulit anda dengan Hydrating Gel Mask!

Jerawat? Tiada masalah!
Gunakan Purifying Clay Mask sebagai rawatan setempat pada kawasan berminyak dan berjerawat serta gunakan Hydrating Gel Mask pada bahagian yang lain.

Petua untuk Kulit Berusia

Guna Keduanya secara Berturutan
Gunakan Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask secara berturutan pada hari yang sama untuk spa wajah segera di rumah!

Guna Secara Berselang-seli
Gunakan Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask secara berselang seli untuk menambah nutrien dan kelembapan.





Untuk maklumat lanjut mengenai Youth Mask, boleh hubungi Nad di no 012-2295680 atau klik sahaja gambar dibawah.



Continue Reading

May 31, 2019

Senarai Harga Produk Shaklee Bermula Mei 2019

Senarai Harga Semua Produk Shaklee Bermula Mei 2019

Klik gambar untuk paparan lebih jelas

Senarai Harga Produk Shaklee Bermula Mei 2019
Senarai Harga Runcit Produk Shaklee

Senarai Harga Produk Shaklee Bermula Mei 2019


Senarai Harga Produk Shaklee Bermula Mei 2019

Harga Setiap Supplement Shaklee.

Alfalfa Complex (Besar - 700 tablet) RM 102.50
Alfalfa Complex (Kecil - 330 tablet) RM 57.50
B Complex (120 tablet) RM 58.75
Carotomax (30 kapsul) RM 77.50
Collagen Powder (15 sachets) RM 298.00
DTX Complex (90 tablets) RM 156.25
ESP (850 gram) RM 161.25
Garlic Complex (60 tablet) RM 56.25
GLA Complex (60 softgel) RM 91.25
Herblax (120 tablet) RM 57.50
Lecithin (180 kapsul) RM 55.00
Meal Shakes (544 gram) RM 120.00
Nutriferon (30 sticks) RM 190.00
OmegaGuard (90 kapsul) RM 136.25
Ostematrix (120 tablet) RM 61.25
Peppermint Ginger Plus (90 tablet) RM 47.50
Performance Drink (539 gram) RM 86.25
Phytocol (120 tablet) RM 197.50
Sustain Released Vita C (180 biji) RM 97.50
Vita E Complex (120 biji) RM 156.25
Vitalea Iron Formula (120 biji) RM 93.75
Vitalea for Children (60 tablet) RM 111.25
Vivix (150 ml) RM 475.00

Senarai Harga Produk Shaklee Bermula Mei 2019

Cinch
Cinch Tea Mix (28 sticks) RM 131.25
Cinch Shake Mix Cafe Latte / Chocolate / Vanilla (15 serving) RM 181.25

Krim Serbaguna (Daily Care)
Krim Herbal Blend (4 oz) RM 37.50

Hair Care - Prosante:
Prosante Revitalizing Shampoo (296 ml) RM 68.75
Prosante Replenishing Conditioner (237 ml) RM 70.00
Prosante Nourishing Scalp Treatment (59 ml) RM 93.75

Senarai Harga Produk Shaklee Bermula Mei 2019

Youth SkinCare
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser RM193.75
YOUTH Perfecting Skin Toner RM200.00
YOUTH Activating Serum RM412.50
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF-50 RM206.25
YOUTH Advanced Renewal Night Cream - Light RM250.00
YOUTH Advanced Renewal Night Cream - Rich RM250.00
YOUTH Radiance C plus E RM412.50
YOUTH Restoring Eye Treatment RM243.75

YOUTH Starter Set RM850.00
YOUTH Renew and Maintain Set RM1,262.50
YOUTH Intensive Treatment and Repair Set RM1,675.00

Senarai Harga Produk Shaklee Bermula Mei 2019

Get Clean - Water
Get Clean Water Pitcher:
Filter (3 packs) RM 168.75
Housing Kit (1 unit) RM 107.50
Pitcher (1 unit) RM 236.25

Get Clean Starter Pack (all above) RM 512.50

Get Clean - Home
Basic H (16 oz) RM 48.75
Dish Wash (16 oz) RM 46.25
Fresh Laundry Concentrate (5.5 lb) RM 83.75
Soft Fabric Concentrate (32 fl) RM 43.75

Get Clean Home Care Set (all above) RM 225.50



Continue Reading

May 16, 2019

Selamat Hari Guru


Apabila teringat hari ni adalah Hari Guru, Amir teringat masa Zaman Nakal di sekolah SDAR dulu.

Dah la selalu fly sebab nak main game Counter Strike (CS), lepas tu lapar. Pergi makan sekali kat gerai depan cyber cafe tu. Masa nak balik pula, warden dah standby kat bangku tepi padang bola. Terpaksa la main kejar-kejar dengan warden. Pernah sekali kantoi dengan Cikgu Sahak. Cikgu lepaskan selepas kena tazkirah. Ada sekali tu kantoi masa roll-call. Beberapa kawan pun terlibat sama. Nasib punggung la waktu tu, kena sebat kat bilik sukan.

Kalau tak fly, main dalam surau masa waktu prep. Tak syok study kat dalam kelas. Lepak kat surau lagi best, boleh main gusti. Dulu suka tengok wrestling, buat smack down kat kawan. Kawan pun balas balik. Badan sakit pun tak kisah sebab seronok punya pasal.

Bila nak exam, baru lah pulun study sebab nak score. Cari kawan yang pandai supaya senang nak tanya. Beritahu mak ayah, kawan ni banyak tolong mengajar. Mak ayah pun mai waktu weekend, bawa biskut dengan air kotak. Kongsi dengan kawan-kawan.

Itu lah antara kenangan Amir semasa belajar di asrama dulu. Banyak jasa cikgu waktu tu nak ajar kami supaya jadi budak yang berguna pada bangsa dan negara. Rasanya, mesti stress cikgu-cikgu ni mengajar dulu. 

Terima kasih cikgu kerana mendidik kami. Selamat Hari Guru
Continue Reading

May 13, 2019

6 Cara Mengatasi Ketidakselesaan Semasa Berpuasa

6 Cara Mengatasi Ketidakselesaan Semasa Berpuasa
Sepanjang tempoh berpuasa, adalah tidak mustahil untuk anda mengalami beberapa ketidakselesaan. Ini adalah enam cara yang dapat membantu mengatasinya supaya anda kekal bertenaga sepanjang Ramadhan!

1. KETIDAKHADAMAN(Pedih Ulu Hati)


Walaupun penghasilan asid perut akan berkurang semasa berpuasa, pedih ulu hati dan kembung perut biasanya akan terjadi waktu ini. Apabila anda terfikir tentang makanan atau menghidu bau makanan, otak akan memberi isyarat kepada perut untuk meningkatkan penghasilan asid perut, menyebabkan pedih ulu hati dan kembung perut.

Kawal ketidakhadaman (Pedih ulu hati) dengan:
Makan secara sederhana.
Mengelakkan makanan berminyak dan pedas.
Elakkan makanan yang tinggi kafein (kopi, teh, minuman soda, dan lain-lain)
Soya dapat membantu meneutralkan asid dalam perut dan esofagus. Kandungan lemak dalam soya juga lebih rendah jika dibandingkan dengan kebanyakan makanan seperti daging dan makanan tenusu, maka protein soya merupakan pilihan yang lebih selamat untuk sesiapa yang mengalami masalah gastrik.


2. SEMBELIT


Pengambilan terlalu banyak makanan yang diproses, kurang air dan kurang serat dalam pemakanan akan menyebabkan sembelit semasa puasa.

Penting bagi anda untuk:
Mengambil air yang mencukupi semasa sahur dan iftar.
Mengekalkan pengambilan makanan yang tinggi dengan serat beserta buahbuahan dan sayur-sayuran.
Mengekalkan pergerakan usus yang normal dengan Herb-LaxTM, julap semula jadi.


3. LETIH/LESU


Kandungan gula dalam darah akan menurun semasa berpuasa. Ini membuatkan anda akan berasa lemah, letih, kurang tenaga dan pening terutamanya pada waktu petang ketika Ramadhan.

Semasa Ramadhan, adalah penting untuk:
Tingkatkan tenaga dan tahap hidrasi badan dengan minuman Performance®, Vitamin B dan CoEnzyme Q10.
Rancang makanan untuk sahur dan iftar anda dengan mengambil makanan yang memberikan tenaga berpanjangan seperti Protein Soya ESP.

4. SAKIT KEPALA


Kurang tidur, kelaparan dan dehidrasi akan menyebabkan sakit kepala, dan keadaan ini akan menjadi lebih lagi apabila apabila waktu berbuka puasa semakin hampir. Kurangkan sakit kepala!

Pastikan anda:
Dapatkan rehat yang cukup dan tidur yang berkualiti. Ini supaya, anda berasa lebih segar ketika bangun sahur. Peringatan: Jangan tinggal waktu sahur!
• Pastikan anda mengambil Protein Soya ESP untuk tenaga berpanjangan dan rasa kenyang yang lebih lama.
Hidrat dan tingkatkan tenaga dengn Performance® membekalkan gabungan unik elektrolit.

5. DEHIDRASI 


Berpuasa meningkatkan risiko dehidrasi terutamanya dengan cuaca yang panas dan kering di Malaysia. Ini akan menyebabkan badan menjadi lesu, pening dan loya.

Tingkatkan tahap hidrasi badan dengan:
Berada di persekitaran yang sejuk.
Elakkan makanan masin contohnya ikan masin, jeruk dan mananan ringan yang masin. Garam akan meningkatkan lagi keadaan dehidrasi badan.
Minum Performance®, minuman ideal yang menghidrat dan membekalkan tenaga untuk memastikan anda kekal cergas.

6. PERTAMBAHAN BERAT BADAN DAN OBESITI


Anda mungkin mengalami penambahan berat badan yang tidak diingini kerana kencenderungan untuk makan secara berlebihan terutamanya dalam pengambilan makanan tinggi lemak. Ini bertentangan dengan manfaat berpuasa.

Kekalkan berat badan optimum dengan:
Makan secara sederhana.
Mengawal dan mendisiplinkan diri untuk mengamalkan pemakanan sihat.
Mengurangkan jurang nutrisi dengan Meal Shakes yang membekalkan 19 vitamin dan mineral penting.
Mengambil Lecithin, pengemulsi lemak semula jadi.
Continue Reading