May 16, 2019

Selamat Hari Guru


Apabila teringat hari ni adalah Hari Guru, Amir teringat masa Zaman Nakal di sekolah SDAR dulu.

Dah la selalu fly sebab nak main game Counter Strike (CS), lepas tu lapar. Pergi makan sekali kat gerai depan cyber cafe tu. Masa nak balik pula, warden dah standby kat bangku tepi padang bola. Terpaksa la main kejar-kejar dengan warden. Pernah sekali kantoi dengan Cikgu Sahak. Cikgu lepaskan selepas kena tazkirah. Ada sekali tu kantoi masa roll-call. Beberapa kawan pun terlibat sama. Nasib punggung la waktu tu, kena sebat kat bilik sukan.

Kalau tak fly, main dalam surau masa waktu prep. Tak syok study kat dalam kelas. Lepak kat surau lagi best, boleh main gusti. Dulu suka tengok wrestling, buat smack down kat kawan. Kawan pun balas balik. Badan sakit pun tak kisah sebab seronok punya pasal.

Bila nak exam, baru lah pulun study sebab nak score. Cari kawan yang pandai supaya senang nak tanya. Beritahu mak ayah, kawan ni banyak tolong mengajar. Mak ayah pun mai waktu weekend, bawa biskut dengan air kotak. Kongsi dengan kawan-kawan.

Itu lah antara kenangan Amir semasa belajar di asrama dulu. Banyak jasa cikgu waktu tu nak ajar kami supaya jadi budak yang berguna pada bangsa dan negara. Rasanya, mesti stress cikgu-cikgu ni mengajar dulu. 

Terima kasih cikgu kerana mendidik kami. Selamat Hari Guru
Continue Reading

May 13, 2019

6 Cara Mengatasi Ketidakselesaan Semasa Berpuasa

6 Cara Mengatasi Ketidakselesaan Semasa Berpuasa
Sepanjang tempoh berpuasa, adalah tidak mustahil untuk anda mengalami beberapa ketidakselesaan. Ini adalah enam cara yang dapat membantu mengatasinya supaya anda kekal bertenaga sepanjang Ramadhan!

1. KETIDAKHADAMAN(Pedih Ulu Hati)


Walaupun penghasilan asid perut akan berkurang semasa berpuasa, pedih ulu hati dan kembung perut biasanya akan terjadi waktu ini. Apabila anda terfikir tentang makanan atau menghidu bau makanan, otak akan memberi isyarat kepada perut untuk meningkatkan penghasilan asid perut, menyebabkan pedih ulu hati dan kembung perut.

Kawal ketidakhadaman (Pedih ulu hati) dengan:
Makan secara sederhana.
Mengelakkan makanan berminyak dan pedas.
Elakkan makanan yang tinggi kafein (kopi, teh, minuman soda, dan lain-lain)
Soya dapat membantu meneutralkan asid dalam perut dan esofagus. Kandungan lemak dalam soya juga lebih rendah jika dibandingkan dengan kebanyakan makanan seperti daging dan makanan tenusu, maka protein soya merupakan pilihan yang lebih selamat untuk sesiapa yang mengalami masalah gastrik.


2. SEMBELIT


Pengambilan terlalu banyak makanan yang diproses, kurang air dan kurang serat dalam pemakanan akan menyebabkan sembelit semasa puasa.

Penting bagi anda untuk:
Mengambil air yang mencukupi semasa sahur dan iftar.
Mengekalkan pengambilan makanan yang tinggi dengan serat beserta buahbuahan dan sayur-sayuran.
Mengekalkan pergerakan usus yang normal dengan Herb-LaxTM, julap semula jadi.


3. LETIH/LESU


Kandungan gula dalam darah akan menurun semasa berpuasa. Ini membuatkan anda akan berasa lemah, letih, kurang tenaga dan pening terutamanya pada waktu petang ketika Ramadhan.

Semasa Ramadhan, adalah penting untuk:
Tingkatkan tenaga dan tahap hidrasi badan dengan minuman Performance®, Vitamin B dan CoEnzyme Q10.
Rancang makanan untuk sahur dan iftar anda dengan mengambil makanan yang memberikan tenaga berpanjangan seperti Protein Soya ESP.

4. SAKIT KEPALA


Kurang tidur, kelaparan dan dehidrasi akan menyebabkan sakit kepala, dan keadaan ini akan menjadi lebih lagi apabila apabila waktu berbuka puasa semakin hampir. Kurangkan sakit kepala!

Pastikan anda:
Dapatkan rehat yang cukup dan tidur yang berkualiti. Ini supaya, anda berasa lebih segar ketika bangun sahur. Peringatan: Jangan tinggal waktu sahur!
• Pastikan anda mengambil Protein Soya ESP untuk tenaga berpanjangan dan rasa kenyang yang lebih lama.
Hidrat dan tingkatkan tenaga dengn Performance® membekalkan gabungan unik elektrolit.

5. DEHIDRASI 


Berpuasa meningkatkan risiko dehidrasi terutamanya dengan cuaca yang panas dan kering di Malaysia. Ini akan menyebabkan badan menjadi lesu, pening dan loya.

Tingkatkan tahap hidrasi badan dengan:
Berada di persekitaran yang sejuk.
Elakkan makanan masin contohnya ikan masin, jeruk dan mananan ringan yang masin. Garam akan meningkatkan lagi keadaan dehidrasi badan.
Minum Performance®, minuman ideal yang menghidrat dan membekalkan tenaga untuk memastikan anda kekal cergas.

6. PERTAMBAHAN BERAT BADAN DAN OBESITI


Anda mungkin mengalami penambahan berat badan yang tidak diingini kerana kencenderungan untuk makan secara berlebihan terutamanya dalam pengambilan makanan tinggi lemak. Ini bertentangan dengan manfaat berpuasa.

Kekalkan berat badan optimum dengan:
Makan secara sederhana.
Mengawal dan mendisiplinkan diri untuk mengamalkan pemakanan sihat.
Mengurangkan jurang nutrisi dengan Meal Shakes yang membekalkan 19 vitamin dan mineral penting.
Mengambil Lecithin, pengemulsi lemak semula jadi.
Continue Reading

May 11, 2019

Koleksi Resepi Performance Lemon-Lime


Koleksi Resepi Performance Lemon-Lime
Alhamdulillah, sudah ramai customer kami yang mencuba produk terbaru dari Shaklee iaitu Performance Lemon-Lime ni. Macam-macam resepi terkeluar apabila mereka mencuba dengan bahan lain. Rasa lemon yang masam-masam membuatkan tekak ini rasa sedap jer.


Amir kongsikan 3 Resepi Performance Lemon-Lime dengan kawan-kawan.

Performance Lemon Lime Ice Blended



Bahan-Bahan
3 Scoop Performance Lemon-lime
1/2 Cawan Air
3 Cawan Ais

Cara Penyediaan
Masukkan semua bahan ke dalam pengisar dan kisar sehingga hancur.

Performance Lemon Lime bersama Laici

Performance Lemon Lime bersama Laici

Bahan-Bahan
3 Scoop Performance Lemon-lime
3-5 buah laici
2-3 helai Daun Pudina
1 Cawan Air
1 Cawan Ais

Cara Penyediaan
Masukkan semua bahan ke dalam jug minuman dan sedia untuk dihidang.

Performance Lemon-Lime + Pudina + Laici + Lemon + Serai


Bahan-Bahan
3 Scoop Performance Lemon-lime
3-5 buah laici
2-3 helai Daun Pudina
2-3 hiris Lemon
1 tangkai Serai
1 Cawan Air
1 Cawan Ais

Cara Penyediaan
Masukkan semua bahan ke dalam jug minuman dan sedia untuk dihidang.


Sebelum Amir terlupa, tahukah kawan-kawan yang salah satu produk Shaklee yang direka khas untuk angkasawan NASA mengikut resepi Performance Drink ini. Nama khas untuk produk NASA ini ialah AstroAde yang membantu mengekalkan air dalam badan angkasawan sewaktu mereka pulang ke bumi.

Bagaimana produk ini membantu angkasawan?
Tahukah anda yang kapal angkasa yang masuk ke ruang atmosfera dengan kelajuan tinggi menyebabkan angkasawan mudah pengsan kerana terhidrat akibat suhu panas. Jadi, mereka perlu ambil dulu AstroAde ini beberapa jam sebelum bertolak ke Bumi.

Produk Shaklee telah berada di dalam setiap misi NASA sejak 1993.

Berminat nak tahu lebih lanjut tentang Performance Lemon-Lime ini
klik sahaja gambar dibawah untuk hubungi Nad ya :)




Continue Reading

May 10, 2019

Koleksi Testimoni Nutriferon Shaklee Untuk Denggi, Kuatkan Imun Anak, dan HFMD

Testimoni Nutriferon

Alhamdulillah, Nutriferon sudah mula dijual sejak 1 Mei yang lalu. Ramai yang tertunggu-tunggu produk ini kerana ia membantu meningkatkan sistem imun badan kita. Amir kongsikan 3 testimoni Nutriferon yang sudah rasa keberkesanannya.

Testimoni Nutriferon untuk Denggi

"Syida makan nutriferon time denggi. Alhamdulillah tak warded sebab platlet atas 150. Lagipun pilih duk rumah sebab menyusu. Tapi setiap
hari gi emergency bertapa 4 jam untuk ambik darah masuk air.
Platlet atas 150 pun macam sakit sangat dah. Tak tau la orang platlet 3 je time denggi tu rasa camne."
- Puan Nurul Syahida
Testimoni Nutriferon untuk tingkatkan imun badan 
"Kalau nk cerita, selepas VIVIX, dia la yang memberi impak
kesihatan paling besar pd kami
Vivix - asbab baik denggi masa pregnant 8 bulan.
Nutriferon - asbab sikecik gegel dah kurang masuk wad. Dari 3-4bulan sekali mesti masuk wad.. tp selepas umur dia setahun, bagi makan nutriferon sendiri. 8 bulan dah x masuk wad. Batuk or demam datang pun tak kerap. Walaupun masih ada."
- Puan Yat Hayati

Testimoni Nutriferon untuk HFMD
"Kak Pia makan nutriferon masa sakit. Pengalaman masa diri sendiri kena HFMD. Beberapa bulan kemudian
anak pula kena HFMD. Bagi makan nutriferon juga.
Alhamdulillah asbab makan nutriferon badan tak demam. Dalam 4 hari dah ok. Bintik-bintik dan sakit badan dah hilang. Sakitnya tak berlanjutan. Ulser kat mulut pun seakan terbantut. Keluar sedikit sahaja"

Untuk maklumat lanjut mengenai Nutriferon, boleh hubungi Nad di no 012-2295680 atau klik sahaja gambar dibawah.
Continue Reading

Zahin Dah Boleh Baca Al-Quran

“Ummi, Ustazah kita kata kena beli quran sebab dah boleh baca quran”

Zahin Dah Boleh Baca Al-Quran

Alhamdulillah berkat bulan Ramadhan yang padanya diturunkan ayat pertama Al-Quran kepada Nabi Muhammad SAW ❤️

Kebetulan Makwan nya dapat tahu, Makwan hadiahkan cucu sulungnya Al-Quran ni. Siap tuliskan nama semualah.


Zahin Dah Boleh Baca Al-Quran
Hadiah Mak Wan untuk Zahin
Doa Makwan, “Semoga cucu Makwan fasih membaca Al-Quran. Aameen.”

Continue Reading

May 09, 2019

Restok produk Shaklee Mei 2019

Restok produk Shaklee Mei 2019
Restok produk Shaklee Mei 2019


Terpaksa #EncikGajah ke HQ harini sebab demand tinggi bulan puasa ni Alhamdulillah.

#PerformanceDrink tu beberapa tempat dah habis stok. Laju betui. Baru berapa hari puasa. Ramai cari PD ni sebab tak bagi mudah dehydrate. Elok minum time sahur. Tak mudah rasa dahaga dan kering bibir masa puasa. Ni lah minuman Astronaut US masa kat space. NASA pun pilih Shaklee. Hehe.
Produk Shaklee telah berada di dalam setiap misi NASA sejak 1993!

#ESP dan #CinchShake tu, kasi kenyang lebih lama and beri sustained energy jugak. So takdelah tergendala aktiviti seharian walaupun puasa. Even menyusu or pregnant pun takde masalah.

#MealShakes pulak, versi kanak-kanak punya πŸ‘§πŸ»πŸ‘¦πŸ»

Terima kasih customers kerana memilih kami ❤️

Nak Nad bantu pilih supplement yang sesuai? Tanya ja naaa www.wasap.my/60122295680.


Continue Reading

Tip Minum 8 Gelas Air di Bulan Puasa

Tip Minum 8 Gelas Air di Bulan Puasa
Kita digalakkan minum air 8 gelas sehari. Tapi kalau bulan puasa, bilakah waktu yang sesuai untuk kita minum kan?

Usah risau, Kementerian Kesihatan ada share tips bagaimana nak minum air sewaktu berpuasa. Bukan minum air masa tengah puasa yer. Kang ada yang pi kat kepala paip. Hehe

Berapa banyak air perlu kita minum sehari?

Jadual minum air ialah

  • 1 Gelas selepas bangun sahur. Bukan bangun Subuh yer.
  • 1 Gelas selepas bersahur. Sebelum azan Subuh.
  • 1 Gelas selepas azan Magrib. Bukan azan Zohor atau Asar walaupun bunyi dia sama.
  • 1 Gelas selepas solat Magrib.
  • 1 Gelas selepas makan berat.
  • 1 Gelas selepas solat Isyak.
  • 1 Gelas selepas solat Terawih. Seeloknya, pergi la solat Terawih yer. Banyak pahalanya.
  • 1 Gelas sebelum tidur malam.


Okes, cukup dah 8 gelas air masak sehari. Lupa nak pesan, air sirap/air katira/air tebu/air ketum semua tak dikira yer. Hanya air masak/air coway/air cuckoo/air mineral sahaja yang dikira.

Boleh la kawan-kawan share dengan rakan yang lain, mana tau depa pun tercari-cari panduan nak minum air waktu bulan puasa ni.
Continue Reading

May 07, 2019

Pengalaman dan Tips Berpuasa di Awal Kehamilan

Puasa tahun ni, puasa dalam waktu masih meloya. First time. Dulu pregnant time dah nak bersalin. Masa tu Alhamdulillah ok.

Kali ni, Nad dah minta tips kawan-kawan siap-siap dah yang mana berpengalaman puasa masa tengah loya.

Tips Berpuasa di Awal Kehamilan


Antara tips yang diberi:

1. Lupakan loya (buat-buat busy)
2. Malam minum PD banyak-banyak waktu malam
3. Muntah / denggi pun masih boleh puasa penuh

InshaAllah saya pun boleh dengan izin Allah πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼

SAHUR


Waktu sahur paling penting untuk lengkapkan nutrisi ibu mengandung.

Nad bersahur dengan:

Semangkuk kecil Nasi Goreng sebab loya, tak lalu makan
#ESP + #CinchChoc untuk beri kenyang lama
Kurma 3 biji
Sepanjang malam minum #PerformanceDrink 2 liter untuk make sure badan tak dehydrate, puasa tak mudah dahaga
2 biji Vitalea Iron Formula (Multivitamin + Iron)
1 biji B Complex (folic acid)
2 biji Vitamin C untuk imun
3 biji Peppermint Ginger untuk bantu kawal loya

Alhamdulillah mungkin berkat doa kawan-kawan juga, hari pertama puasa, agak kuat dari hari biasa.

Dapat mengasuh baby newborn adik Encik Gajah, dapat buat marketing online, Alhamdulillah tak pening-pening bila mengadap. Tengahari sempat keluar jap carikan barang baby yang mana tak cukup kat Manjaku Bangi. Cuma lepas Zuhur tu 'hibernate' juga lah hihi.

Masa nak dekat berbuka dan masa berbuka baru lah rasa loya-loya.

Sebelum tidur, macam biasa ambil 5 biji Ostematrix untuk tulang dan taknak bagi lenguh-lenguh badan. Dapat bangun dengan segar pagi esoknya.

Cuma lupa sangat nak ambil Omega Guard untuk perkembangan otak baby. InshaAllah lepas ni tak lupa dah sebab dah tahu rutin bulan puasa kan.

Alhamdulillah lepas sehari puasa ni rasa lebih yakin nak tempuh bulan Ramadhan kali ni. InshaAllah, lagi pun tak lama dah nak masuk second trimester ni. Yeayyy! Moga masa tu tak loya dah. Aameen!
Continue Reading

Nutriferon Shaklee Mula Dijual Kembali

Nutriferon Shaklee Mula Dijual Kembali
Nutriferon Shaklee Mula Dijual Kembali

Untuk pengetahuan pembaca semua, stok Nutriferon Shaklee mula dijual kembali pada 1 Mei 2019 dengan wajah baru. Cara nak beli mudah sahaja, boleh wasap terus ke no Nad (012-2295680) atau no office kami (011-20200300).



Apakah bahan-bahan yang digunakan untuk membuat sekotak Nutriferon ni?

Bahan Utama Nutriferon
Bahan Utama Nutriferon
Dan yang paling istimewa mengenai Nutriferon ini ialah FORMULA Ekslusif yang dicipta dan dipatenkan untuk meningkatkan tahap interferon secara semula jadi. Ia mampu memberikan sokongan pertahanan dari peringkat sel.

Keistimewaan Nutriferon Shaklee
Keistimewaan Nutriferon Shaklee

Nak dapat harga lagi murah? Nad boleh bantu anda dengan hanya register sebagai ahli shaklee sahaja. Penjimatan bagi setiap produk antara 10-15%. Belum masuk lagi cash rebate atau dikenali sebagai bonus.

Baca di link ini:

1. 2 cara nak jadi ahli Shaklee

2. Testimoni Nutriferon Shaklee untuk Resdung dan Gatal-gatal

3. Testimoni Nutriferon : Demam tak Kebah?


Untuk maklumat lanjut mengenai Nutriferon, boleh hubungi kami terus dengan klik sahaja gambar dibawah.
Hubungi Nadiah Suhaidi

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading

May 06, 2019

Kehamilan Keempat

Assalamualaikum semua :)

Setelah hampir 8 tahun menyusu non-stop 3 orang anak (throughout 2 pregnancies, and tandem nursings), rasanya penat sangat nak ada baby lagi. Penat mental sebenarnya. Badan inshaAllah larat ja since di support dengan Shaklee nutrition. Encik Gajah kata, cukup dah rasanya 3 anak. Dah ada lelaki, dah ada perempuan, Alhamdulillah.

Ziyani wean-off dalam bulan 10 tahun lepas (Oktober 2018). Baru je lagi kan. Haha.

Az Zahin (2010) menyusu 3 tahun 4 bulan.
Az Ziyad (2013) menyusu 2 tahun 5 bulan.
An Nur Ziyani (2015) menyusu 3 tahun 4 bulan.

Lepas wean-off, Nad rasa Nad jadi a new person. Sebab hadapi a new life. Tanpa perlu menyusu anak lagi sejak bergelar ibu 8 tahun yang lalu. Tanpa perlu cari pakaian yang mementingkan nursing friendly atau tidak. It's like, I am finally free! Hahaha.

But then, Allah's plan is the best. Tiba-tiba Allah titipkan rasa nak anak lagi, rasa bersedia nak ada baby lagi, selagi umur masih muda, dan kami masih mampu. It was before our Umrah in February. Jadi, di sana, kami doa sama-sama nak dapat anak lagi :)

Nad visualise dan minta dengan Allah, nak beranak tahun ni juga. Walaupun dah pun masuk tahun ni. Kira nak cepat lah kan? Kalau lambat, nanti due date masuk tahun depan pula. Nanti gap jauh sangat dengan Ziyani. Tahun ni ialah cun-cun dah. Sebab average semuanya gap 3 tahun. Means lepas wean off (anak dalam usia 2 tahun), baru start TTC dan pregnant). So tahun 2019 ialah tahun yang tepat lepas anak pertama tahun 2010. Gitulah ye perkiraan seorang manusia. Haha.

MENUNGGU TARIKH NEXT PERIOD


Seminggu sebelum expected period, dah mula sakit kepala. Badan berangin jugak.

Hari yang sepatutnya period, dia tak kunjung tiba. Esoknya ajak Encik Gajah beli Pregnancy Test, tapi balik tu tak buat jugak. Tunggu esok lah!

Memang nerve wrecking, sebab period Nad biasanya memang on time.

Then, first time cakap kat Encik Gajah, nanti Nad test. First time cakap sebelum test walaupun anak dah 3 orang tau! Hahaha. Kasi dia pun berdebar sekali :P

Pagi-pagi tu, first urine, buat test. Terbaik buat Home Pregnancy Test guna urine paling awal pagi. Sebab masa tu paling 'pekat' hormon pregnancy, jika kita pregnant.

Bila dah letak stick tu, alahai, lambatnya. Line first je terang. Ok takpe, taknak tengok dulu. Settle apa yang patut jap. Pastu baru tengok balik in several minutes.

Masuk balik toilet..

Double line :)

Alhamdulillah, Allah makbulkan doa kami :)

Actually, Nad terkejut sebab line kedua tu terang sangat. Jauh beza dari pregnancies sebelum ni. Walaupun baru lewat 2 hari period. (Dalam gambar ni cam tak nampak sangat).

ALAHAN MENGANDUNG & NUTRISI KEHAMILAN


Sejak dari tu, Nad tak skip Set Hamil Shaklee setiap hari. Since dah jadi peneman sejak second and third pregnancies dulu, and approved by different Gynaes (masa di Miri dan juga di Bangi), tak ambil langsung supplement brand lain.

Gynae kali ni di Klinik As Salam Bangi pun tak ada masalah Nad amalkan Shaklee untuk pregnancy :)

Setiap hari Nad akan ambil:

2 biji Vitalea (Multivitamin with Iron)
1 biji B Complex (with Folic Acid)
2-3 biji Vita C
1-2 biji Omega Guard (Fish Oil)
4-5 biji Ostematrix (Calcium)
3-6 sudu besar ESP (Protein)

3 biji Peppermint Ginger untuk kurangkan angin.

Dan stopkan mana-mana supplements yang tak signifikan / kurang sesuai untuk ibu hamil contohnya yang sebelum ni Nad ambil Lecithin, Vivix, GLA, CoqTrol, Alfalfa.

Semua supplements pregnant ni especially penting bila Nad kali ni alahan kuat skit berbanding pregnancies sebelum ni. Kali ni, Nad tak lalu makan, loya, sakit ulu hati, banyak angin, pening. Pregnancies sebelum ni loya jugak tapi lalu je makan. Tu yang cepat naik badan. Hahaha.

Bila tak lalu makan, tu yang Nad topup dengan ESP tu lebih dari biasa. Mujurlah baby kali ni suka ESP. Masa pregnant Ziyad dulu, awal-awal jadi tak suka ESP, tak boleh telan. Hehe. Macam-macam pesen.

Kali ni, tak boleh nak telan makan nasi dan lauk pauk sangat. Tak boleh langsung pedas! Boleh makan sup-sup plain dan Mi simple-simple je. Antara yang boleh makan ialah Mee Tarik Warisan Asli. Selera more to Chinese Food, healthy-healthy gitu. Hihi.

PERTAMA KALI LIHAT BABY


Mentang-mentanglah dah kali keempat pregnant, rileks je dulu tak terus jumpa doktor lepas tahu pregnant. Haha. Sebulan lepas tu, baru pergi jumpa doktor, buat scan, 'jumpa' baby :) Alhamdulillah baby punya development setara dengan usianya.

Heyo! Doakan saya sihat sempurna :)

Doakan Ummi saya dapat puasa penuh ye tahun ni :)
Continue Reading

Kisah puasa 1 Ramadhan


Ummi - Sahur semangkuk kecil Nasi Goreng, #ESP + #CinchChoc. Kurma 3 biji. Sepanjang malam minum #PerformanceDrink 2 liter πŸ˜‚Cuak ok first time puasa dalam first trimester lagi. Then macam biasa supplement pregnancy Shaklee.

Alhamdulillah mungkin berkat doa kawan-kawan juga, harini agak kuat dari hari biasa. Cuma nak dekat berbuka dan masa berbuka rasa loya-loya.

Az Zahin 8y7m - Bangun sahur pukul 5 pagi, makan nasi goreng 3 mangkuk. Minum susu + #MealShakes. Tak tidur balik. Pergi sekolah agama belah pagi. Petang pula ke sekolah kebangsaan. Tak rehat langsung. Lepas balik sekolah, dalam jam 6:30 petang baru dia tidur sampai berbuka.

Az Ziyad 5y10m - tak sahur. Tapi puasa. Jam 5 petang mintak minum air. Ok tapi tak makan. Sampai rumah mintak McD. Pandai mengidam 🀣 Jam 6:30 dia berbuka hehe.

Ziyani 3y11m - Ummi bangun sahur buka lampu bilik, nak kejut orang lain sahur, dia pula yanh bangun, tapi tak betul-betul bangun. Melekap je kat Ummi Abi bersahur. Tidur atas bahu πŸ˜‚ Kalau tanya dia puasa tak, dia kata dia tak ‘kuasa’ 🀣🀣🀣

Alhamdulillah good job anak-anak Ummi ❤️
Continue Reading

May 03, 2019

Promosi Shaklee Mei 2019 & Produk Baru!


1. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Promo ini untuk siapa?
  • Yang sudah menjadi ahli
  • Yang sudah expired keahlian Shaklee
  • Yang belum pernah menjadi ahli Shaklee.

Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat Free YOUTH Travel Set & Travel Case yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini!

Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case:
  1. Ringan, tak perlu bawa the whole set
  2. Cantik dan unik
  3. Mudah dibawa ke mana-mana
  4. Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)
  5. Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botol
  6. Didatangkan bersama beg lutsinar juga
  7. Tidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau

So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab Shaklee kata 'selagi stok masih ada' ;)

Good news untuk yang belum lagi jadi ahli Shaklee atau yang keahliannya sudah expired, apabila anda membeli set ini, automatik anda akan dapat FREE Membership Shaklee, bermakna anda cuma perlu bayar set ini pada harga ahli iaitu RM 1,340. Sebagai ahli, ada kelebihan lain lagi iaitu dapat cashback RM 100!

Baca: 10 Testimoni YOUTH Skincare Shaklee Untuk Mereka Yang Berusia 40an 50an 60an 70an 80an


Promosi Shaklee April 2019
Youth Travel Set dan Travel Case

Seterusnya, Shaklee menawarkan Promosi Welcome Set untuk anda yang belum menjadi ahli Shaklee mahupun yang sudah expired keahlian.

Untuk Welcome Set ini, Shaklee menawarkan 3 set iaitu:
  1. Youth Welcome Set
  2. Vivix Welcome Set
  3. Daily Essential Welcome Set

2. Promosi Youth Welcome Set

Youth Starter Welcome Set
Youth Starter Welcome Set

Kalau anda yang nak baru nak cuba YOUTH Skincare, ini adalah masa yang sesuai! 

Biasanya harga set ini ialah RM 680 untuk ahli / RM 850 untuk bukan ahli Shaklee, tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 612 all in!

Ada 4 items di dalam set ini:
  1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  2. YOUTH Perfecting Skin Toner
  3. Age Defense Moisturizer SPF 50
  4. Advanced Renewal Night Cream (Light)

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:
 
  1. Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  3. Cashback RM 29
  4. FREE Membership (jimat RM 65)
  5. FREE Postage (jimat RM 10)
  6. FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 340! 😱😍

3. Promosi Vivix Welcome Set

Promosi Shaklee April 2019
Promosi Vivix Welcome Set
Ada yang sedih sebab terlepas Promosi Vivix pada bulan Feb hari tu. Jangan kecewa sebab Shaklee tawarkan Promosi Vivix Welcome Set untuk bulan ini. Yeay! Bulan ni ada Promo VIVIX yang best!

Dalam promosi ini ada 2 botol Vivix. Biasanya set ini berharga RM 760 untuk ahli / RM 950 untuk bukan ahli Shaklee. Tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 684 all in!

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah:
 
  1. Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 190)
  2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 76)
  3. Cashback RM 34
  4. FREE Membership (jimat RM 65)
  5. FREE Postage (jimat RM 10)
  6. FREE Vivix Paper Bag yang ekslusif
Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 370! 😱😍

Jimat sangat kan!

Dengan pengambilan Vivix secara konsisten, inshaAllah ia dapat membantu badan kekal cergas dan bertenaga, malah wajah juga akan nampak lebih muda.

Vivix ini sesuai sangat untuk diri sendiri, pasangan, ibu bapa, atuk nenek kerana ia sangat bagus untuk kesihatan menyeluruh! ❤️

Baca: Testimoni Vivix


4. Promosi Daily Essential Welcome Set

Promosi Shaklee April 2019
Promosi Daily Essential Welcome Set
Siapa yang baru nak mencuba supplement Shaklee, atau nak mula buat business Shaklee dengan kami, Amir syorkan anda grab promosi ini. Dalam set ni, anda dapat 6 Produk Best Seller dengan harga yang berbaloi!

Anda boleh mencubanya sendiri terlebih dahulu dan bila sudah rasa keberkesanannya. 
Boleh la start share dengan ahli keluarga dan kawan-kawan pula.

6 produk dalam Promosi Daily Essential Welcome Set ini :-
✅ ESP
✅ Vitamin C
✅ Omega
✅ VitaLea Multivitamin
✅ B Complex Folic Acid
✅ VIVIX


Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:
  1. Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 202)
  2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 82)
  3. Cashback RM 36
  4. FREE Membership (jimat RM 65)
  5. FREE Postage (jimat RM 10)
  6. FREE Vivix Paper Bag yang ekslusif

Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390! 😱😍 

Set Promosi Selamat Berpuasa

Beli 2 Meal Shakes, dapat diskaun 10%. Harga RM216 sahaja

Mealshakes & Performance Drink menggalakkan anak supaya mudah berpuasa.

MealShakes bekalkan 19 Vitamin & Mineral untuk tumbesaran anak-anak

Beli 2 Cinch Chocolate, dapat diskaun 10%. Harga RM326.25 sahaja.
Beli 2 Cinch Vanilla, dapat diskaun 10%. Harga RM326.25 sahaja.
Beli Cinch Chocolate dan Cinch Vanilla, dapat diskaun 10%. Harga RM326.25 sahaja.

Kelebihan Cinch Shake
Kelebihan Cinch Shake

Produk Baru dalam pasaran:

1. Nutriferon


2. Performance Drink perisa Lemon Lime

Berminat nak tahu lebih lanjut tentang promosi bulan ini
klik sahaja gambar dibawah untuk hubungi Nad ya :)


Promosi Shaklee April 2019
Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.