August 30, 2019

Testimoni Omega Guard dan Phytocol Shaklee: Bacaan Kolesterol Turun Dari 6.5 ke 4.5 Kurang Dari 10 Hari

Testimoni Omega Guard dan Phytocol Shaklee: Bacaan Kolesterol Turun Dari 6.5 ke 4.5 Kurang Dari 10 Hari
Testimoni Omega Guard dan Phytocol Shaklee: Bacaan Kolesterol Turun Dari 6.5 ke 4.5 Kurang Dari 10 Hari

Hai semua! Nad excited Nak share testimoni Omega Guard dan Phytocol Shaklee yang bacaan kolesterol turun dari 6.5 ke 4.5 kurang dari 10 hari saja!

Ini customer Nad sendiri tau :)

Testimoni Omega Guard dan Phytocol Shaklee: Bacaan Kolesterol Turun Dari 6.5 ke 4.5 Kurang Dari 10 Hari
Testimoni Omega Guard dan Phytocol Shaklee: Bacaan Kolesterol Turun Dari 6.5 ke 4.5 Kurang Dari 10 Hari

Testimoni Omega Guard dan Phytocol Shaklee: Bacaan Kolesterol Turun Dari 6.5 ke 4.5 Kurang Dari 10 Hari

Beliau amalkan:

✅ Pemakanan suku-suku separuh
✅ Tak ambil gula
✅ Exercise
✅ Supplements Omega Guard Shaklee & Phytocol Shaklee

Gabungan 2 produk ini ialah Set Kolesterol Shaklee. Baca penerangan: Set Kolesterol Shaklee.

Jemput baca: Koleksi Testimoni Set Kolesterol Shaklee.

Ada soalan? Klik saja icon Whatsapp di sebelah kiri blog ni ye :)
Continue Reading

August 23, 2019

Soalan Lazim Mengenai Vivix

Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix

Assalamualaikum semua, hari ini kami kongsikan FAQ atau soalan lazim yang biasa orang bertanya mengenai produk Vivix Shaklee.
Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix

1. Soalan : Apa itu Vivix?


Jawapan : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani Anggur Muscadine, Ekstrak Eldeberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu.

2. Soalan : Apa yang membuatkan minuman Vivix ini berbeza dengan produk lain?

Jawapan : Kemajuan sains kami dan campuran proprietari berasaskan anggur muscadine - salah satu daripada buah yang paling jarang didapati dan tahan lasak. Anggur muscadine mengandungi polifenol lengkap yang tidak terdapat dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mempunyai kepekatan asid elagik dan elagitanin yang lebih baik, apabila digabungkan dengan polifenol lain akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa.

Di Shaklee, kami memanfaatkan kelebihan anggur muscadine dalam setiap botol Vivix® menggunakan proses pengekstrakan yang dipatenkan yang menumpukan dan mengekalkan kandungan bioaktif polifenol.

3. Soalan : Siapakah yang boleh minum vivix ini?

Jawapan : Vivix® direka untuk orang dewasa yang mementingkan kesihatan penuaan secara sihat dan kesejahteraan. Vivix® tidak disarankan bagi wanita hamil atau menyusui atau sesiapa yang berumur 18 tahun ke bawah.

4. Soalan : Berapa banyak Vivix perlu diambil dalam 1 hari?

Jawapan : Satu sudu teh sehari.

Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix
5. Soalan : Apa yang membuatkan Anggur Muscadine berbeza dengan anggur yang lain?

Jawapan : Anggur Muscadine adalah salah satu anggur yang paling jarang ditemui, anggur yang tahan lasak, dengan profil polifenol unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain anggur muscadine mempunyai kepekatan asid ellagik dan elagitanin yang tinggi, apabila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine yang lain, menghasilkan antioksidan yang berkuasa.

Anggur Muscadine juga boleh membiak dalam persekitaran yang bahaya; profil fenolik mereka memberikan perlindungan tambahan terhadap bakteria, kulat, yis, kemarau, kelembapan yang berlebihan dan suhu yang melampau sementara anggur lain mudah rosak dalam persekitaran seperti ini.

6. Soalan : Apa itu Polifenol?

Jawapan : Istilah polifenol digunakan untuk menggambarkan sekumpulan sebatian semula jadi yang ditemui sebahagian besarnya dalam buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran yang mempunyai manfaat antioksida dan potensi kesan perlindungan terhadap penuaan sel. Malah, penyelidikan baru menunjukkan bahawa polifenol boleh memberikan pelbagai kesan biologi terhadap kesihatan manusia.*

7. Soalan : Bilakah saya harus mengambil Vivix?

Jawapan : Ambil Vivix® setiap hari, sebaik-baiknya dengan hidangan seperti sarapan pagi atau makan tengahari. Goncangkan sebelum mengambil hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix
8. Soalan : Bolehkah saya ambil lebih 1 sudu Vivix sehari?

Jawapan : Menurut penyelidikan terkini, tidak terdapat manfaat tambahan daripada mengambil lebih daripada hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

9. Soalan : Bolehkah saya ambil Vivix bersama supplement Shaklee yang lain?

Jawapan : Vivix® boleh diambil bersama semua makanan tambahan Shaklee. Secara idealnya, Vivix® akan diambil dengan Shaklee Vita-Lea® Iron Plus, ESP Soy Protein Soy Powder, Sustained Release Vita-C Plus, B-Complex dan Omega Guard untuk melengkapkan keperluan pemakanan harian anda.

Penggunaan semua nutrien penting ini, bersama-sama dengan polifenol dalam Vivix®, memberikan spektrum nutrisi yang meluas ke seluruh tubuh anda dan menyediakan asas untuk kehidupan yang lebih lama dan sihat.*

10. Soalan : Adakah terdapat langkah berjaga-jaga?

Jawapan : Tidak ada interaksi yang diketahui antara Vivix® atau mana-mana ramuannya dan makanan tambahan yang lain.

Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan agar seseorang yang berada di bawah jagaan doktor dalam keadaan perubatan atau penyakit atau yang mengambil preskripsi ubat, terutama ubat cair darah hendaklah membincangkan penggunaan Vivix® dengan penjaga kesihatan profesional mereka.

Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix

11. Soalan : Adakah Vivix mengandungi Alkohol?


Jawapan : Vivix® tidak mengandungi alkohol.

12. Soalan : Adakah Vivix disahkan halal?

Jawapan : Ya. Vivix® diiktiraf Halal oleh Islamic Services of America (ISA), badan pensijilan halal asing yang diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Islam Malaysia (JAKIM).

13. Soalan : Adakah Vivix® didaftarkan di bawah NPRA (Badan Pengawalseliaan Farmaseutikal Kebangsaan)?

Jawapan : Tidak. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Jabatan Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (FSQD).

14. Soalan : Kenapa saya perlu simpan Vivix di dalam peti sejuk selepas dibuka?

Jawapan : Penyejukan selepas dibuka akan membantu mengekalkan kesegaran, warna dan bahan aktif yang optimum dalam produk.

Bagi sebarang pertanyaan mengenai produk Vivix, boleh hubungi kami dengan klik sahaja gambar dibawah atau link di nombor handphone kami.

Nadiah Suhaidi

Amir Marzhuki




Continue Reading

August 19, 2019

Buat "Boba" Anda Sendiri Cara Shaklee

Buat "Boba" Anda Sendiri Cara Shaklee

Tahukah anda?
Teh boba gula perang, bubble tea atau teh susu - apa sahaja yang anda panggilnya, minuman ini mengandungi 18.5 sudu teh gula!

Mengapa tidak sediakan versi sendiri yang lebih sihat dengan Shaklee?


Bahan-bahan :

  • 2 cedok cedok Cinch Shake Mix Chocolate
  • 1 sudu teh serbuk coklat
  • 250ml susu rendah lemak
  • 1/4 cawan cincau (dipotong dadu/jalur)
  • 1/4 cawan ais


Cara-caranya:

  1. Campurkan 2 cedok Cinch Shake Mix Chocolate dan 1 sudu teh serbuk coklat dalam 1 cawan susu rendah lemak.
  2. Di dalam gelas tinggi, masukkan cincau dan ais.
  3. Tuangkan campuran Cinch:registered: Shake Mix Chocolate.
  4. Taburkan sedikit serbuk coklat dan sajikan!
Tahukah Anda?
CINCH® diperkayakan dengan Leusina yang membantu membina otot dan membakar lemak badan untuk mencapai berat badan yang sihat. Ia juga mengandungi 21 vitamin dan mineral penting!
Fakta Nutrisi Hidangan Boba Anda Sendiri

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi kami di 012-2295680 (Nad) atau 012-2372641 (Amir)
Continue Reading

August 16, 2019

Testimoni GLA Complex dan Set Hamil Shaklee: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan

Gambar Cyst semasa mengandung anak ke 4

“Share lah Nad. Ramai ibu mengandung ada cyst / fibroid”

Begitulah respon kawan Nad, seorang doktor perubatan bila dapat tahu cyst Nad masa pregnancy kali ni kecut in 6 weeks.

Baiklah, ini pengalaman Nad. Nad akan kongsikan apa ikhtiar Nad untuk kecutkan cyst.

Pregnancy kali ke-4 ni berbeza sungguh dari yang sebelum-sebelum ni. Tak pernah pun ada cyst masa pregnant atau tak pregnant. Kali ni Allah nak bagi Nad pengalaman tu. Alhamdulillah. Bolehlah kongsikan dengan kalian kan 😊

Masa pregnant 8 weeks, doktor detect ada cyst. Size around 2 cm. Doktor yang check up dan sonographer both cakap tak perlu risau, sebab cyst ni biasanya kecut dalam 2 minggu.

Checkup 12 weeks, cyst makin membesar lagi 1 cm. Hati dah tak keruan. Tapi doktor kata masih ok lagi. As long as bawah 5 cm.

Esoknya, Nad mula add on 1 biji GLA Complex to the supplement routine (Set Hamil Shaklee).

GLA Complex Shaklee
2 weeks after that, checkup dan scan, Alhamdulillah ada perkembangan positif, dah makin kecil cyst nya! Nad teruskan lagi supplements Set Hamil Shaklee + GLA Complex.

4 weeks kemudian, checkup, dah takde terus dah cyst tu.

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Terima kasih Allah. Lega rasa hati.

Baby pun berkembangan seperti usianya 💕

Sejak confirm cyst dah tak ada, Nad stop GLA Complex dan teruskan dengan Set Hamil Shaklee macam biasa.

Details tentang Set Hamil Shaklee dan items di dalamnya, boleh klik di sini.


Moga bermanfaat untuk anda yang mengalami isu seperti Nad ni ya ❤️
Continue Reading

August 15, 2019

Testimoni Youth Skincare Shaklee: Jeragat Puan Salina Sudah Hilang

Testimoni Youth Skincare Shaklee: Jeragat Puan Salina Sudah Hilang
Testimoni Youth Skincare Shaklee: Jeragat Puan Salina Sudah Hilang
Sejak 2017, kulit Ummi Nad start jadi macam gambar di sebelah kiri tu. Kulit Ummi Nad sebelum ni cerah dan tak bermasalah sangat.

Mungkin asbab makan ubat TB, dan kesan pemakaian skincare yang claim semulajadi tapi tak berapa semulajadi, dia jadi macam tu. Pakai skincare tu pula ada lah dalam 30 tahun. Memang setia dan konsisten sungguh Ummi Nad ni.

Birthday Ummi Nad tahun lepas, Nad hadiahkan Youth Skincare yang masa tu baru je dilancarkan.

Memang ambil masa skit bila pakai skincare yang totally semulajadi, bebas 1500 bahan kimia bahaya, dan ambil masa 8 tahun R&D ni.


Along the way tu, banyak juga cabaran. Nad kena beri motivasi pada Ummi Nad supaya terus konsisten dan believe in Youth Skincare. Almaklumlah skincare baru untuk Ummi selepas 30 years.

Orang kata jeragat ni susah sangat nak hilang kan?


Alhamdulillah now berbaloi dah semuanya. March 2018 - now guna Youth. Molek dah kulit Ummi. Sekata dan cerah 🥰

Slowly, but surely.


Continue Reading

Bahaya Beli Supplement Tiruan Secara Online

Bahaya Beli Supplement Tiruan Secara Online

Tahukah anda, sekarang ini banyak supplement tiruan dijual secara online? Bahaya ke tak beli supplement tiruan secara online sebenarnya? Cuba tonton video di bawah.


Menurut Malaysian Dietary Supplement Association (MADSA), pihak mereka telah memberi amaran tentang bahaya membeli supplement tiruan secara online tanpa melalui pengedar yang sah. MADSA juga telah maklumkan perkara ini kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kerana ia memberi kesan buruk kepada pengguna supplement tiruan ini.

Perkara ini juga berlaku di luar negara. Contohnya Amazon.com, mereka telah membuang semua penjual supplement yang tidak sah di website mereka, dan mewajibkan kepada semua pelanggan mereka supaya membeli produk supplement terus dari syarikat atau agen yang berdaftar sahaja.

Setakat ini, cuma terdapat 28 syarikat berdaftar dengan MADSA yang diiktiraf bahawa supplement mereka ini selamat digunakan, termasuklah Shaklee. Boleh klik link ini untuk lihat senarai ahli MADSA: https://madsa.org.my/members-listing/

Jadilah pengguna yang bijak, jangan perjudikan kesihatan anda dengan barangan tiruan!

Baca kisah benar: Akibat beli produk Shaklee dari Lazada.
Continue Reading

Erti Korban Sebenar



Hari ini, Amir terinspirasi dengan kisah seorang Ustaz ini korbankan 100 ekor lembu atas nama beliau sendiri di lebih 3 buah negara yang memerlukan. Bila dicongak, nilai korban beliau sahaja melebihi RM300 ribu ringgit.

Beliau ditemuramah untuk berkongsi apakah rahsia beliau hingga sanggup berkorban sebegitu banyak di hari yang mulia ini.

Satu yang beliau sebut iaitu erti perngorbanan. Maksudnya berikan yang terbaik dari hasil yang kita dapat. Masa nak beri itu, biar sampai hati ini berdebar-debar. Sebagai contoh, kita ada seribu ringgit di dalam tangan. Bila kita sedekah seringgit, hati kita tidak terkesan sebab tahu masih ada banyak lagi yang tinggal.

Tapi bila kita derma RM500 atau RM800 sekali gus. Hati kita mesti berdebar-debar kan? Betul ke kita nak bagi sebanyak itu, walhal kita cuma ada RM1,000 sahaja.

Based on pengalaman Ustaz ini sendiri, bila dia sedekahkan atau korbankan yang terbaik buat orang lain. Allah gantikan dengan lebih banyak lagi hinggakan duit dalam akaun beliau tak berkurang. Pelaburan dan bisnes beliau bertambah maju lagi.

Itu yang beliau maksudkan dengan erti "korban". Tambah beliau lagi, usah risau pasal harta yang dikorbankan itu kerana janji Allah itu pasti. Setiap ringgit yang kita "korban" kan itu akan diganti balik dengan nilai 700 kali ganda.

Semoga kita semua dapat berkorban dengan berikan yang terbaik diatas jalan Allah. Insyaallah, kita semua akan berjumpa di syurga kelak kata Ustaz.
Continue Reading

August 14, 2019

Kelebihan Qailullah

Kelebihan Qailullah
Kelebihan Qailullah
"Take a nap whenever you are able to"

Pernah dengar ayat ini? Tak pernah?

Amir nak kongsikan satu penemuan yang menakjubkan mengenai "lelap sebentar" di siang hari.

Menurut kajian Neuroscience mendedahkan bahawa lelap sebentar di waktu tengahhari dapat meningkatkan daya ingatan, meningkatkan "alert", meningkatkan prestasi, dan memulihkan kualiti tidur malam yang hilang.

Dalam islam pula, ia menjadi amalan sunnah Rasulullah untuk lelap sebentar sebelum waktu solat Zuhur. Ia dipanggil Qailullah (tidur siang) dimana kita digalakkan lelap beberapa minit sebelum masuk waktu solat Zuhur atau selepas makan tengahari hingga awal Asar dengan kadar masanya antara 10 hingga 30 minit sahaja .

Waktu paling afdhalnya ialah dalam tempoh setengah jam sebelum masuk waktu solat Zuhur. Dan sebelum lelap tu, disunatkan untuk kita berniat

"Aku tidur sebentar kerana hendak bangun beribadah tengah malam ini, kerana Allah Ta’Ala."

Sabda Rasulullah:
“Memakan sahur itu boleh memberi kekuatan untuk berpuasa pada siang hari dan Qailullah (tidur sekejap) pada siang hari (sebelum Zuhur) boleh memberi kekuatan untuk Qiamullail.”
(Hadis Riwayat Ibnu Abbas).

Jum kita sama-sama mencuba mengamalkan sunnah Qailullah ini secara istiqamah. Ambillah sebahagian kecil waktu rehat tengahari dengan memilih untuk tidur sebentar sama ada di pejabat, tempat kerja atau di dalam kereta.

Semoga kita semua mendapatkan keberkatan dalam setiap usaha kecil ini. Insyaallah.
Continue Reading

Adik Beradik Pakat Cuba YOUTH Clay dan Gold Mask Shaklee

Bila adik beradik pakai Youth Masks berjemaah 😁


Dah betul-betul kena topup stok Clay Mask ni. Dah nak licin 😂

Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 2 mencuba Clay Mask. 
Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 2 mencuba Hydrating Gel Mask



Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 3 mencuba Clay Mask

Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 4 mencuba Clay Mask

Adik Beradik Cuba Youth Mask
Adik no 4 mencuba Hydrating Gel Mask


Youth Clay Mask dah nak habis


Untuk maklumat lanjut mengenai Youth Mask, boleh hubungi Nad di no 012-2295680 atau klik sahaja gambar dibawah.


Continue Reading

Akibat Beli Shaklee di Lazada

Hari ini, sudah ramai mula berniaga online sebagai side income dan ada juga yang buat secara full time. Ada yang jadi agen dropship, jadi agen syarikat, ada yang jadi stokis dan sebagainya.

Cabaran besar agen jualan produk diantaranya ialah E-Commerce yang menyediakan platform yang mudah bagi peniaga kecil untuk mula berniaga. Tetapi kesan buruk terhadap agen jualan produk yang boleh Amir lihat sendiri ialah Perang Harga. Produk yang sama, tapi harga berlainan dari setiap peniaga di E-Commerce.

Gejala Perang Harga ini, menyebabkan ada peniaga terpaksa turunkan harga tidak munasabah tapi menjual produk yang rosak atau sudah expired. Yang rugi sudah pasti customer dan termasuk juga agen lain yang berniaga secara jujur.

Benda ini banyak terjadi kepada ramai agen lain termasuk owner produk yang bertungkus lumus menghasilkan produk mereka, kemudian ada orang cuba beli secara pukal dan jual murah di E-Commerce. Sales yang besar, akan membawa komisen yang besar. Ini membuatkan segmen market untuk produk tersebut rosak teruk dan ada agen lain yang tak boleh cari makan kerana customer nak beli harga murah di E-Commerce. Dato' Alif Syukri juga mengamuk bila dia tahu ada orang jual produk beliau dengan murah (bawah harga yang disyorkan) di E-Commerce ni.

Bagaimana pula hukumnya dalam Islam?
Ustaz Zaharuddin ada kongsikan yang Islam melarang kita merosakkan nilai market kerana kita telah membuatkan agen lain rugi dan dalam masa yang sama, mereka telah melanggar peraturan atau akta yang Syarikat keluarkan termasuklah menjual barang tidak berkualiti kepada customer (menipu).

Akibat Beli Shaklee di Lazada
Akibat Beli Shaklee di Lazada

Salam sis..saya beli dekat lazada esp dan vivix..barang da sampai

harini tapi dah expired 3 bulan yang lalu..boleh makan lagi ke..lagi satu.kalau saya pos dekat sis boleh tak sis claim dekat branch..saya dah komen dekat lazada tapi seller tak ada respon..saya harap sis sebagai agent shaklee bertanggung jawab dengan kes saya..duit saya dah habis banyak sis..

Pagi ni, Amir kongsikan satu screenshot dari Customer agen lain yang mengadu bahawa dia ditipu oleh peniaga di E-Commerce kerana membeli barang expired. Nilai barang yang dibeli melebihi RM600. Bukan nilai yang sikit yer.

Ceritanya bermula apabila Customer tersebut bertanya harga dengan agen ini, tapi tidak jadi membeli kerana beliau merasakan harga itu mahal berbanding di E-Commerce. Selepas beliau rasa tertipu dengan peniaga tadi, beliau cuba mendapatkan pertolongan dari agen sebelum ini untuk membantu mendapatkan haknya balik. Agen tersebut telah laporkan pada upline dan juga company.

Kalau ada prospek compare harga dengan E-Commerce, kita seeloknya jangan terus pi marah mereka. Mungkin prospek tidak tahu akibat membeli selain agen. Kita bantu educate mereka supaya hak mereka terjaga.

Shaklee keluarkan notis supaya jangan beli produk di E-Commerce

Jadilah pengguna bijak dan agen yang bertanggungjawab, bila dua-dua happy. Baru rezeki mudah nak masuk. Insyaallah.

Anda dapat sesuatu? Kongsikan dengan kawan-kawan yang lain.


Continue Reading

August 13, 2019

Beach is Peace

Beach is peace ❤️

Alhamdulillah, 1st day raya berjaya juga bawa Triple Z ke Pantai Bukit Kluang. Dah janji dengan diorang ni nak pergi main di pantai kalau balik rumah Tok Bah.

Lihat lah bertapa happy nya mereka ni bila jumpa pantai. 

Syok lepas mandi, dapat makan aiskrem

Ziyad baring macam atas tilam jer

Abi & Ziyani buat kolam

Zahin pun buat kolam sendiri

Gambaran sebenar


Seronok Ziyani sambil baring atas pasir


Ziyani masukkan pasir dalam cawan

Abi pun nak bergambar juga




Continue Reading

Organizer Bag


Organizer Bag
Organizer Bag
Mudah guna organizer ni. Letak baju-baju yang licin. Contohnya

✅ Baju raya satu family + butang Baju Melayu
✅ Blouse, seluar, jubah dan shawls (pakaian jalan-jalan Nad)
✅ Swimsuits + goggles + sunscreen

So takdelah berterabur bila buka balik bag.

Selain tu, ada jugak yang jenis macam zipper bag tu, dapat sekali bila beli set ni. Nad letak barang-barang kecil. Contohnya

✅ Pakaian dalam
✅ Stokin + anak tudung + arm socks

So senang nak cari dan nampak kemas je 🥰

Organizer Bag
Organizer Bag beli di Shopee
Murah pun murah. RM 11.80 dapat 6 pcs. Beli kat Shopee je. Harga lagi murah pun ada. Contoh set ada dalam gambar kedua.

Organizer Bag Youth
Organizer Bag Youth
Bila travel jugak, Youth Skincare mesti tak tinggal. Tu Nad bawa full set, muat bag Youth tu.

✅ Cleanser
✅ Toner
✅ Eye cream
✅ Moisturizer SPF 50
✅ Serum
✅ Radiance C plus E
✅ Night Cream
✅ Clay Mask
✅ Gold Mask

Organizer Bag Youth
Rupa dalam Organizer Bag Youth
Siap masuk benda-benda lain lagi yang berkaitan.

So bila sampai je ke destinasi, just buka ikatan beg tu dan dah jadi bekas simpan atas meja solek. Tak berterabur.

Dapat tengok barang tersusun pun satu terapi kan 🥰

Continue Reading

August 08, 2019

Coaching Downline

Inilah downline Nad. Panggilan dia Lea.

Waduh waduhh busy sungguh harini.

Sepagian jadi anak murid. Sepetangan jadi cikgu. Hehe.

Petang tadi coaching bakal leader, Alea Hassan kat ofis.

Good girl Arissa
Beliau bawa anak daranya, Arissa. Ummi bawa Ziyani. Ummi dengan Mama Arissa coaching, Ziyani dengan Arissa main sama-sama. Colouring, main lari-lari. Arissa ngekor je Kakak Ziyani 😂 Seronok ja depa. Mudah urusan Ummi dan Mama Alhamdulillah.

Buah tangan Anggur
Sambil main, coaching, sambil makan grapes yang Mama Arissa bawa. Thank you! 🍇
Continue Reading

Testimoni Youth Clay Mask Shaklee: Kecilkan Liang Pori

Testimoni Youth Clay Mask


Setelah 2 hari berturut-turut keluar rumah coaching, harini kita pakai full face Youth Clay Mask. Kasi sedut keluar semua kekotoran yang dah hinggap di liang pori kita.
Yes, confirm liang pori di tepi hidung dah kecil!

Dannn, liang pori di dagu juga dah kecil lah 😍😍😍

Alhamdulillah!

Yang kat hidung ni ada progress cuma lambat sikit banding tempat lain. Almaklumlah, situ selalu jadi mangsa ditekan-tekan dengan besi dah lama before this 😂

Nanti InshaAllah dia pun join liang pori kecil InshaAllah.

Lepas basuh muka, kulit rasa smooth sangat!

And ada rasa cerah skit la rasa lately ni 😁😁 Mungkin sebab rajin pakai Gold Mask juga ❤️

Promo masih on bulan ni. Cepat try, cepat dapat kesan InshaAllah 💕

Hubungi Nadiah

Continue Reading

August 06, 2019

Larangan dari Rasulullah kepada Jemaah yang tidak menjaga kebersihan diri.


Masa solat Magrib di surau, Amir terbau bau rokok yang kuat bercampur dengan bau minyak atar di sebelah Amir. Terganggu sekejap fokus semasa solat sebab bau yang kurang menyenangkan.

Amir teringat ada 1 hadis dari ceramah ustaz berkaitan dengan larangan dari Rasulullah kepada jemaah yang tidak menjaga kebersihan diri.

Sabda Rasulullah S.A.W

"Barangsiapa yang memakan biji-bijian ini, yakni bawang merah, bawang putih dan kurrats -sejenis daun bawang-), maka janganlah ia mendekati masjid kami, kerana malaikat merasa terganggu dengan hal (bau) yang membuat manusia terganggu."

[HR.Muslim ]

Jadi, sama-sama kita lebih peka kepada bau mulut atau badan kita jika kita kerap menunaikan solat secara berjemaah kerana ia dapat menjaga kekhusyukan solat kita serta orang lain, di samping menjaga silaturrahim sesama jemaah. Adalah lebih baik jika kita elakkan makan makanan berbau atau menghisap rokok sebelum solat bagi mengurangkan bau kurang enak pada badan.

Wallahualam


Continue Reading

August 05, 2019

Promosi Vivix 7 botol

Promosi Vivix 7 botol
Promosi Vivix 7 botol
Kelmarin, on the way ke Melaka, sempat register new member. Guna phone je kat website Shaklee. Order beberapa vitamin. Shaklee poskan.


Semalam, balik dari Melaka, dapat order promo Vivix 7 botol dan other Shaklee products dari seorang ahli Shaklee under Nad. Beliau sekeluarga memang guna Shaklee. Dari supplements, Youth Skincare, dan Get Clean (pencuci organik). Total belian harga ahli RM 2.6K ++ semalam saja 🤩 Yang ni duduk di Bangi. Nanti kami akan hantar terus je rumah beliau.

Harini pun Alhamdulillah receive orders dari ahli Shaklee under yang lain. Belian ratus-ratus juga. Orderkan secara online. Shaklee pos. Mudahnyaaa lahai.


Tak pernah lagi so far buat bisnes Shaklee ni tak ada sales sejak start pada tahun 2012 sampai sekarang. Yang penting kita tetap share dengan konsisten. Permintaan sentiasa ada 😊

Syukur Alhamdulillah juga untuk customers yang baik-baik belaka ❤️

Sempat lagi berceloteh Makyong ni sebelum tidur. Hehe. Baru sampai rumah. Sambil landing atas katil betulkan pinggang sambil share kat sini ha 😁

Sat lagi ambil Ostematrix macam biasa barulah tak lenguh pinggang, tak kejang kaki pregnant ni. Bangun pagi tak liat, membuang pun lancar InshaAllah.


Ok dah dah 😂

Selamat Malam kawan-kawan. Assalamualaikum 💕
Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.